Protecció Civil continua en alerta per l'augment del cabal

Areny assegura que estan controlant els rius i que no hi ha motius d’alarma

Protecció Civil continua en alerta per l'augment del cabalSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Protecció Civil va comunicar ahir que continua l’alerta per l’augment del cabal dels rius. Després del primer dia de pluja del cap de setmana la situació dels rius segueix estable, així ho va comunicar el director de Protecció Civil, Francesc Areny, que en declaracions al Diari va explicar que “l’acumulació de neu s’ha anat reduint a poc a poc”, i va afegir que el cabal dels rius està en una situació “normal”. Areny va expressar que “ahir a la nit després de la pluja va augmentar una mica, però sense més”. En aquest sentit, el director del departament de Protecció Civil es va mostrar tranquil perquè considera que el petit augment del cabal “ha estat progressiu i sense perill”. Les pluges de divendres van fer que cabal del riu Valira a l’altura de la Borda Sabaté s’enfilés fins als 58,80 m3/s. Record d’enguany.

Preguntat per les possibles actuacions que s’haurien de dur a terme en cas d’arribar en una situació de risc, Areny va declarar que estan “preparats per actuar en cas que ho hàgim de fer”. En aquest sentit, el dirigent va remarcar que “no ens trobem en cap situació de perill”, i va destacar que en cas que fos necessari actuar en algun punt, les actuacions variarien en funció de la ubicació, “per exemple, a Andor­ra la Vella és difícil perquè el riu està ben canalitzat”. En aquest sentit, Areny va destacar que les zones amb més risc són les par­ròquies altes, com ara Canillo.

Segons el servei de Meteorologia, d’avui fins dimarts vinent hi pot haver preci­pitacions acompanyades de tempestes en alguns casos. La tendència canviarà a partir de dimecres, que es preveu un temps assolellat.

tracking