L'Aldosa Veïns anunciarà dijous si pren mesures legals contra l'ETR

La decisió s’havia de tancar dilluns, però els membres de la plataforma no van arribar a un acord

L'Aldosa Veïns anunciarà dijous si pren mesures legals contra l'ETRC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma Aldosa Veïns, contrària a la instal·lació de l’estació transformadora i repartidora (ETR) al bosc de la Gonarda, decidirà dijous si pren mesures legals contra el projecte. El grup de veïns que és contrari a la iniciativa es va reunir dilluns per decidir si finalment emprendrien accions legals, però no van acabar pactant una decisió en ferm per dubtes i manca de consens. El portaveu del col·lectiu, Javier Iriarte, va explicar que tenen una idea prou encaminada de la decisió però “preferim esperar fins dijous perquè volem poder explicar bé la nostra resposta”, va assegurar. En aquest sentit, Iriarte va expressar que l’executiu els va comunicar que el projecte seguirà endavant sí o sí. Per aquest motiu, el portaveu va declarar que des de la plataforma han convingut que participaran en el seguiment del control de les obres. “Volem formar part en el procés per controlar com s’aniran fent els treballs”, va indicar.

El portaveu de la plataforma va manifestar que veuen complicat que s’aturin les obres, però tot i això va assegurar que la plataforma continuarà. “Insisteixo que en la mesura que Govern ens ho permeti volem participar i seguirem”, va dir. Fins ara, la intenció del grup en cas que procedeixin les obres era la de controlar els treballs i denunciar qualsevol situació que no estigués pactada abans. De cara a l’inici de les obres, el portaveu es va mostrar especialment preocupat pels antecedents de despreniments que hi ha a la zona ja que “hi ha preocupació sobretot per si les obres faran esquerdes a les parets o les teulades dels habitatges”. D’altra banda, Iriarte va apuntar que Govern no els ha comunicat quan començarien els treballs, “no ens han donat cap calendari” i va afegir “tinc apuntant que haurien de començar abans de l’estiu, però no en sabem res més”. Des d’Aldosa Veïns també van insistir en el fet que no han considerat usar la via de la compensació econòmica. “No tenim clar si hi ha la possibilitat de demanar una compensació per la pèrdua de valor que tenen els habitatges”, va afirmar, encara que va reconèixer que “és una possibilitat complicada”.

Sense més contacte

D’altra banda, Iriarte va explicar que no s’han tornat a reunir ni amb FEDA, ni amb el comú de la Massana ni amb Govern des de la trobada del passat 21 de març. En aquella renuió, Govern es va comprometre a revisar i intentar incorporar els darreres propostes que van fer des de la plataforma. Entre d’altres hi havia la proposta d’establir un calendari de reunions periòdiques entre totes les parts per fer el seguiment de les obres. L’executiu defensa que la ubicació de la plataforma no suposarà cap impacte visual o ambiental perquè la instal·lació, en forma de xalet de muntanya, quedarà integrada a l’entorn.

tracking