Baixos inundats per una fuita a Meritxell

El rebentament d’una canonada per les obres d’embelliment va provocar un escapament que va obliga al tall del subministrament una hora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns i els turistes que passejaven ahir per la part alta de l’avinguda Meritxell es van quedar sorpresos a causa d’una aparatosa fuita d’aigua a causa dels treballs d’embelliment que s’hi estan fent per unir-la amb Vivand. Al migdia, el trencament d’una canonada va provocar un escapament d’aigua a una forta pressió, cosa que va comportar que els baixos de quatre edificis quedessin inundats. Els equips de guàrdia i els serveis d’aigües que vetllen per les incidències a la zona van actuar amb celeritat, van tallar el subministrament a la zona afectada durant una hora i els bombers van acudir a la zona per retirar l’aigua que havia afectat un hotel, dos establiments comercials i un edifici particular.

Etiquetes:

Fonts del cos de bombers van explicar que malgrat l’espectacularitat del tall, la incidència “no va tenir una transcendència gaire important”. Els cossos especials van haver d’actuar als números 50, 52 i 54 de la via, després que el servei d’aigües comunals tallés el subministrament per evitar que en sortís més per la canonada. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar tres vehicles i un total de set membres del cos, que van retirar l’aigua dels edificis. En els punts on els contadors de llum dels establiments es podien veure afectats, hi van intervenir els tècnics de FEDA.

EQUIPS DE GUÀRDIA

Fonts comunals van explicar que no és la primera vegada que hi ha una fuita d’aigua causada pels treballs d’embelliment de l’avinguda Meritxell, tot i que asseguren que les incidències en els casos anteriors van ser “mínimes”. L’ens recorda que hi ha un equip de guàrdia les 24 hores del dia que actua ràpidament en cas d’incidències com les d’ahir, cosa que afavoreix la minimització de possibles danys. “[Els talls] normalment es resolen en moments breus perquè sempre hi ha un equip de guàrdia que pot actuar ràpidament.” A més, recorden el risc que existeix en aquest tipus d’obres perquè comporta moviments importants del subsòl. “En un moviment del terra, a la mínima que es desenganxa alguna peça, hi pot haver una pèrdua”, expliquen fonts comunals.

INFORMES DE LES ASSEGURANCES

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va explicar que les assegurances van avaluar els danys i van redactar els informes pertinents. La representant va afirmar que va parlar amb els propietaris dels edificis afectats. “Estan tranquils, conscients que són coses de les obres. Es clar que no agrada, però no podem fer més que actuar de pressa”, va dir Marsol, que va lloar la tasca dels serveis d’aigües del comú. La cònsol major va explicar que els operaris que treballaven a la zona dels fets, prop de l’encreuament amb el carrer de la Creu Grossa, “estaven treballant i van picar el tub”.

“De sobte hem vist que sortia aigua. Ens pensàvem que plovia però sortien pedres i hem hagut d’abaixar la persiana”, explicava la treballadora d’una botiga de la zona. En saltar l’electricitat, els treballadors d’un establiment comercial van quedar bloquejats a dins de la botiga, però van poder sortir pel seu propi peu una estona més tard. Els bombers es van desplaçar amb un camió escala, però finalment no va ser necessari utilitzar-lo.

L’hotel situat al costat del punt on es va produir el rebentament de la canonada va tenir afectacions al restaurant, tot i que al migdia ja van tornar a servir dinars. Els bombers recalcaven que el trencament de la canonada va ser “espectacular”, però que un cop es va tallar van poder treballar “tranquil·lament”. “Simplement s’han de limitar els danys i ser preventius”, afirmaven membres del cos. El servei de llum també va quedar restablert ahir, després de la neteja de les parts dels edificis afectats per les inundacions a les plantes baixes.

La circulació de vehicles va quedar interrompuda des de primera hora de la tarda i es va restablir als voltants de les sis, segons va informar el departament de Mobilitat. L’escapament d’aigua també va afectar la circulació de vehicles. Les obres d’embelliment a l’avinguda de Meritxell van començar a principis de mes i està previst que s’acabin el 3 d’agost.

Baixos inundats per una fuita a Meritxell

Baixos inundats per una fuita a Meritxell

tracking