El comerç d'Encamp reclama accions d'impacte per reactivar-se

Asseguren que desconeixen l’estat del nou projecte de dinamització

El comerç d'Encamp reclama accions d'impacte per reactivar-seJ. L. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants encampadans reclamen accions d’impacte de manera urgent per reactivar l’economia de la parròquia. “S’ha de fer una iniciativa gran que beneficiï els comerços de la zona”, va manifestar en declaracions al Diari la secretària de l’Associació d’Empresaris d’Encamp, Carme Comas. Ahir el mercat d’aquesta localitat va estrenar la quarta temporada amb parades que s’ubicaran tots els dissabtes fins al 15 de desembre a la plaça de Sant Miquel.

“El comerç està molt fluix i ens costa aguantar el dia a dia, però subsistim”, va constatar Comas. Els comerciants apunten que sobretot “la botiga petita” de proximitat és la més “castigada” perquè la gent se’n va a comprar a les parròquies centrals, on l’oferta és més àmplia. “La gent va on tens tots els centres comercials perquè hi ha més gènere”, va argüir Comas. Per aquest motiu, des de l’associació també demanen al comú que s’afanyi amb el pla de dinamització econòmica de la parròquia. “Estan trigant molt i es trobaran que algun dia ja no quedaran botigues a Encamp”, va insistir Comas.

Reunions amb agents privats

Tot i confirmar que “hi ha bones relacions amb el comú”, des de l’associació asseguren que encara no hi ha hagut cap trobada per parlar del nou pla de comerç. Una reunió que es produirà properament atès que el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va avançar que “abans de l’estiu ja hauria d’estar acabada la fase d’estudi”.

El mes de març passat, l’administració local va adjudicar el pla de dinamització comercial a Intueri Consulting per 47.000 euros. Ara aquesta empresa està preparant un diagnòstic de la situació comercial a la parròquia, amb entrevistes amb diferents agents de la zona. “Amb el sector públic ja s’hi ha reunit i ara ho farà amb el privat. Una vegada s’acabin aquestes trobades s’elaboraran unes conclusions per veure quines propostes encaixen per a la reactivació econòmica d’Encamp i el Pas”, va detallar el cònsol durant el transcurs de la seva visita al mercat encampadà amb la cònsol menor, Esther París.

Botiguers i artesans van donar la benvinguda ahir a una nova temporada d’aquesta iniciativa. Al llarg del matí vint-i-tres parades van oferir els seus productes amb una destacada afluència de gent animada pel bon temps. En aquest sentit, Torres va destacar que es tracta d’una iniciativa “consolidada” i va posar l’accent en les mesures del comú pel que fa a l’adequació de l’entorn amb la retirada d’uns contenidors a tocar de l’espai. Així mateix també va destacar les tasques d’embelliment que es faran a l’agost, quan es començaran els treballs per pintar la gran façana de la plaça Sant Miquel.

ESTUDI PER CREAR UNA COOPERATIVA

Una de les propostes que estudien des de l’Associació d’Empresaris d’Encamp (AEE) és la creació d’una cooperativa per vendre els productes dels horts existents a la parròquia. “Estem estudiant un projecte de cooperativa amb la gent que té un hort per vendre el producte”, va explicar la vocal de l’AEE, Sara Mandicó. Així, l’associació compraria part de la producció als pagesos per vendre-la posteriorment. Segons van assegurar, els diners recollits anirien destinats a una nova acció comercial. En aquest sentit, l’AMEE impulsa iniciatives diverses a banda del mercat dels dissabtes, com ara sortejos, sopars de germanor o activitats esportives. L’entitat rep una subvenció per part del comú de 12.000 euros que es complementen amb les quotes dels seus associats. Actualment l’AEE compta amb 83 socis. El sector de la restauració està representat per una vintena de restaurants i cinc hotels.

tracking