Concurs per reformar Doctor Vilanova al maig

El comú vol tirar endavant el pla “emblemàtic” per a aquesta entrada a la part alta que es va anunciar l’any passat

Concurs per reformar Doctor Vilanova al maigCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació publicarà “aviat” el concurs d’idees que va dissenyar fa uns mesos per desenvolupar un projecte “creatiu” i que “cridi l’atenció” al carrer doctor Vilanova. La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, va destacar que el projecte haurà de permetre remodelar, a més, espais com la plaça del Poble, la plaça Rebés o la rotonda davant de Govern. “Serà per tant un projecte ambiciós que ens permetrà incidir sobre una de les entrades a la part alta i a la qual tampoc s’havien fet gaires actuacions darrerament”, va afirmar Marsol. El concurs sortirà entre finals d’aquest mes i principis de maig i es busca “una idea creativa, cridanera i impactant, que faci que les persones que pugen per l’avinguda Tarragona girin per doctor Vilanova fins a la part alta”. Durant l’estiu estudiaran les propostes que rebin, i no serà fins passats aquests mesos quan s’adjudiquin per començar a treballar “al més aviat possible” i que ja estigui acabat a principis del 2019.

El projecte es realitzarà en un espai de 2.500 metres quadrats que el comú va aconseguir gràcies a una cessió urbanística i que com ja va anunciar Marsol, encara no té una partida pressupostària assignada, perquè dependrà de la proposta que acabi guanyant el concurs. Segons la cònsol, les bases ja estan llestes i ara només quedarà passar per notaria, formalitzar el conveni i aprovar l’edicte per publicar el concurs, en sessió de comú.

Malgrat que aquest sigui lliure, és a dir, que el comú no té una idea fixa del que vol, sinó que està obert a estudiar les propostes que els arribin, sí que hi ha un punt que s’haurà de fer. “Al carrer doctor Vilanova, volem ampliar l’espai per als vianants, per això farem les voreres més amples, però també volem facilitar l’entrada de vehicles”. I per això es pensa a incloure un tercer carril en aquesta via. A més, s’haurà de tenir en compte que caldrà reformar les places Rebés i del Poble i també la rotonda de Govern, a Prat de la Creu. “Tenim un gran espai que volem aprofitar al màxim i fer un projecte que sigui prou important com per generar interès del visitant”, explicava la cònsol. Aquest concurs d’idees ja es va anunciar l’any passat i de fet es va dir que sortiria a la tardor perquè estigués acabat aquest any, però fins ara no s’ha pogut tirar endavant.

Cessió urbanística

El comú va aconseguir els ter­renys gràcies que la família Vi-nyes els va cedir la cessió econòmica corresponent, del terreny que és de la seva propietat. Si en un primer moment es va pensar a posar un gran ascensor horitzontal amb vistes, ara aquesta idea sembla descartada, però de totes maneres Marsol insisteix que demanarà a les empreses que es presentin al concurs, que “volem una cosa que sigui emblemàtica”.

tracking