L'oposició celebra la decisió de fer un aparcament a l'antiga estació

Pintos destaca que serà “un pulmó” quan hi hagi esdeveniments a l’aparcament del Parc Central i Samarra afirma que serà “un punt positiu per a la parròquia”

L'oposició celebra la decisió de fer un aparcament a l'antiga estacióG. D. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els partits de la minoria comunal donen suport a la proposta que dimecres passat va anunciar la cònsol major, Conxita Marsol, amb la presidenta dels comerciants de Riberaygua, Rosa Pascuet, perquè l’antiga estació d’autobusos s’utilitzi per ampliar l’aparcament del Parc Central. Víctor Pintos, conseller de CdI + Ld’A, creu que “son bones notícies” per a la parròquia. “Nosaltres en fem una valoració molt positiva i ho veiem molt bé, ja que donarà resposta a algunes de les demandes que hem anat fent darrerament i al terreny on es posarà no se sabia ben bé què fer-hi”, va dir. Per la seva banda, Lídia Samarra, consellera del PS+I, opina que és “un punt positiu per a la capital i permetrà resoldre un dels principals problemes que tenim, com és la manca de places d’aparcament”. No obstant això, la socialdemòcrata lamenta que la corporació no hagués previst aquesta situació “quan va decidir treure les places que ja hi havia a l’avinguda Tarragona”.

Segons Marsol, es crearan 150 noves places d’aparcament i això alleugerirà la manca que existeix i donarà un impuls al comerç de la zona, fet que aproven els dos consellers de la minoria. “Crear totes aquestes places és extraordinari per a la parròquia i més en un espai com Riberaygua, així que no tinc cap dubte que els beneficiarà”, argumenta Pintos. Samarra recorda que permetrà “a molta gent que passa per aquest carrer fins a l’avinguda Meritxell veure les botigues, i segur que en l’àmbit comercial també serà positiu”. Respecte al fet que seguirà obert quan el Parc Central estigui ocupat per esdeveniments com el Cirque du Soleil o la Fira d’Andor­ra la Vella, la minoria comunal també destaca l’encert de la decisió, encara que amb alguna reserva. És el cas de la consellera del PS+I, que creu que “és una solució parcial, ja que 150 places no cobreixen ni de bon tros les que es perden quan hi ha actes allà”. Pintos reconeix que la seva construcció “serà com tenir un petit pulmó quan estigui ocupat i des d’aquest punt de vista aplaudim la proposta”, ara bé, també crítica la manca d’informació que té la majoria amb ells. “Sempre és el mateix i en aquest cas és més greu perquè ens sembla una molt bona proposta. Si ens l’haguessin comunicat, segurament hi hauríem votat a favor, però amb ells no hi ha manera”. Pel conseller liberal, “aquestes decisions haurien de ser compartides i en aquest cas, tampoc no es va tractar en cap comissió”, encara que sí que explica que n’havia parlat amb la cònsol major, “però feia temps i de manera informal, així que desconeixíem totalment que ja haguessin parlat amb la propietat per intentar arribar a un acord”. Pintos reclama “cortesia” a Marsol i que “no ens n’hàgim d’assabentar per la premsa”, igual que Samarra, que ni tan sols sap que es van produir aquestes “reunions informals”.

Aparcament l’1 de juny

Marsol va informar que ja tenen emparaulat “en un 90%” el preu del lloguer que s’ha pactat amb els propietaris del terreny de l’antiga estació d’autobusos, que fa gairebé un any que va quedar buida. La cònsol va indicar que en breu començaran els treballs per arranjar l’espai i que preveu que es pugui inaugurar a partir de l’1 de juny. En aquest sentit, la presidenta dels comerciants de Riberaygua creu que serà una bona manera per revitalitzar un car­rer que comercialment parlant pateix dificultats, segons la mateixa Pascuet.

tracking