El comú preveu iniciar les obres del telecabina de Tristaina al maig

La corporació té l’objectiu de començar la pròxima temporada amb el giny construït

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino va declarar ahir que preveu iniciar les obres del telecabina de Tristaina quan finalitzi la temporada, que s’ha allargat fins a final d’abril. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que el cost del telecabina “s’està estudiant”, ja que hi havia una previsió del pressupost que girava al voltant dels set milions d’euros i el comú vol rebaixar la xifra: “Volem intentar reduir-la però encara ho estem treballant.” Mortés va confirmar que la previsió de la corporació és començar els treballs aviat: “La idea és iniciar les obres ara, el mes de maig, quan acabi la temporada.” De fet, segons Mortés, “la idea és obrir la pròxima temporada amb el telecabina instal·lat”.

El telecabina de Tristaina, un dels elements que es van incloure en el pla director d’Arcalís, ha d’unir la zona de l’Hortell amb la Coma. Ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar que el comú ha posat a disposició pública durant el termini de quinze dies hàbils el projecte d’aquest giny, que ha de millorar la mobilitat dels usuaris per les pistes d’Arcalís durant l’hivern, i el desplaçament dels turistes fins als llacs de Tristaina i tota la zona a l’estiu. En aquest sentit, Mortés va expressar que la disposició pública “és el primer pas per a la construcció” i va destacar que tenen “tots els estudis i tot el projecte tancat”.

Acord comercial

Preguntat per si l’allargament de la temporada d’Arcalís té lloc per la incorporació de Saetde a l’accionariat de Secnoa, Mortés va respondre que “ha sigut una aposta estudiada que forma part d’un acord comercial”. En aquest sentit, el cònsol major va expressar que “es podria haver fet amb Saetde dins o fora”. El dirigent va manifestar que allargar la temporada fins al 30 d’abril “pot ser positiu econòmicament” i va afegir que es tracta d’una “aposta comercial” que “pot funcionar bé”. Aquest mes les pistes d’Arcalís estan obertes fins a les 15 hores.

tracking