Encamp

Els antiheliport volen l'empara del Raonador

Els veïns denuncien que el ministre d’Ordenament no els hagi passat els informes tècnics sobre la infraestructura

Reunió antihelport
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma contrària a l’aixecament de l’heliport nacional a la zona de les Tresoles d’Encamp demanarà l’empara del Raonador del Ciutadà. Així ho va explicar ahir el seu portaveu, Alfons Miralles, després d’haver-se reunit amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, per traslladar-li els neguits sobre una infraestructura que “perjudicarà tots els ciutadans d’Andorra” i per demanar-li les conseqüències que pot tenir la construcció en l’entorn natural. En aquest sentit, Miralles va manifestar que a hores d’ara Calvó no els ha presentat cap informe sobre l’impacte mediambiental de l’heliport a aquesta zona. Un text que la plataforma exigeix. Així mateix, el portaveu va remarcar la decepció dels veïns amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, perquè encara no els ha fet arribar els informes tècnics que l’executiu va enviar recentment a l’Agència d’Aviació Civil de França perquè els validi.

“Ciutadans de tercera”

“Estem decebuts amb el ministre Torres perquè incompleix el compromís que va fer el cap de Govern, Toni Martí, per compartir amb la plataforma els informes a mesura que els tingués”, va destacar Miralles, al mateix temps va subratllar que els veïns saben “gràcies als mitjans de comunicació que aquests informes existeixen, que ja s’han enviat a França, i nosaltres no hem rebut res”. Igualment, el portaveu de la plataforma va manifestar que la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, “està esperant els informes per estar al costat del Govern”. Per tot això, Miralles va posar en relleu que els veïns se senten “indefensos” i tractats com a “ciutadans de tercera”. Així, va avançar que demanaran reunir-se amb el Raonador “per veure si ens pot ajudar”.

El seu portaveu va reiterar la negativa de la plataforma a l’heliport i va emfatitzar la seva “esperança” perquè no es construeixi, tot i que va reconèixer que ho veuen “cada vegada pitjor”. Miralles va remarcar que l’heliport donarà servei “a la franja més rica de la població en detriment del 99,99% de la gent que som els que paguem la part del medi ambient”. “La sostenibilitat deu ser qüestió de cartera”, va dir. Per la seva part, Sílvia Calvó va assegurar que l’Administració “oferirà totes les garanties” als veïns. Pel que fa als estudis, la ministra va destacar que els veïns “esperaven informació però els he traslladat que el cap de Govern i el ministre Jordi Torres s’havien compromès a compartir la informació quan la disposessin i encara estan en espera dels informes dels experts francesos”.

En aquest sentit, Calvó va afirmar que quan l’executiu disposi de les conclusions de l’aviació francesa convocarà una reunió per traslladar la informació cor­responent als veïns. En relació a l’estudi sobre els impactes que pot generar la infraestructura, la titular de Medi Ambient va argumentar que encara s’estan treballant i que “evidentment” els aspectes mediambientals es tenen en compte en la seva redacció.

Els antiheliport volen l'empara del Raonador

tracking