La plataforma antiheliport a les Tresoles es reuneix amb Govern

Demanarà quin impacte pot tenir la infraestructura per a la salut

La plataforma antiheliport a les Tresoles es reuneix amb Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plataforma contrària a la ubicació de l’heliport a la zona de les Tresoles d’Encamp es reuneix aquest matí amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, per demanar quin impacte per a la salut pot tenir la instal·lació de la infraestructura. La trobada tindrà lloc a dos quarts d’onze del matí a l’edifici administratiu de Govern i s’espera que els membres de la plataforma adrecin a la ministra les inquietuds davant del possible aixecament de l’heliport.

D’altra banda, els veïns van explicar que no tenen previst reunir-se amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i es van mostrar decebuts perquè encara no els hagi ensenyat els informes. El mateix Govern i el comú d’Encamp van treballar en la redacció del pla especial que ha de servir per poder construir l’heliport nacional a la parcel·la de les Tresoles. L’executiu ja ha elaborat els informes tècnics i els ha enviat l’Agència d’Aviació Civil de França perquè els validi.

El conseller liberal d’Escaldes-Engordany Marc Magallón va presentar recentment un informe que posa de manifest que la ubicació de l’heliport nacional a la zona de les Tresoles superarà els nivells de contaminació acústica. La formació liberal va alertar de l’impacte sonor de l’heliport a la zona de les Tresoles i l’afectació acústica que generarà als nuclis urbans. Per la seva banda,el PS+I d’Escaldes-Engordany va manifestar la seva disconformitat amb la ubicació de l’heliport nacional de les Tresoles i no descarta col·laborar amb els liberals per emprendre accions conjuntes si el projecte finalment acaba tirant endavant.

tracking