Andorra la Vella

El comú diu que les obres de Meritxell “molestaran” el comerç

Marsol demana “paciència” i el director del projecte assegura que vetllaran perquè els treballs tinguin la menor afectació possible

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l’avinguda Meritxell ocasionaran molèsties als comerciants durant els quatre mesos previstos que durin, segons van afirmar tant la cònsol major, Conxita Marsol, com el responsable de la direcció facultativa del projecte, Jordi Llovera, en la inauguració dels treballs que es va fer ahir, on hi havia tots els consellers de la majoria. Marsol va explicar que ha parlat directament amb la majoria de comerciants i els ha explicat les afectacions que tindran els treballs però ella mateixa va bromejar dient que el 2018 “serà l’any de la paciència a la parròquia”. En aquest sentit, va explicar que els botiguers són conscient d’aquesta situació “però ho assumeixen amb ganes, i saben que serà per bé i que valdrà la pena el sacrifici”. Per la seva part, Llovera va indicar que treballaran amb la voluntat de perjudicar-los el mínim possible. “El més difícil de tot el projecte serà precisament intentar que els afecti el mínim possible. Sabem que els treballs ocasionaran molèsties, perquè les obres es fan davant de les seves portes i aparadors, però per això posarem el màxim esforç perquè els turistes puguin seguir entrant i que l’activitat sigui el més normal possible”, va afirmar.

Marsol va recordar que l’objectiu dels treballs és el de “dignificar i millorar l’avinguda” després “d’haver patit obres en el passat que no van donar el resultat esperat, però ara sí que estem segurs que ho faran”, i va destacar “l’energia” amb què les empreses van començar a treballar ahir, fet que la va animar a creure que si segueixen així compliran el termini de finalització del 3 d’agost.

80 treballadors

Per aconseguir aquesta fita, les tres empreses que realitzaran els treballs ocuparan una vuitantena d’obrers “més els que estiguin als tallers”, va recordar Llovera, i disposaran tres torns per treballar ininterrompudament des de les vuit del matí fins a les deu de la nit, de dilluns a divendres, fins a la data final del 3 d’agost. El poc marge de temps de què disposen, només quatre mesos, és una de les raons que s’han donat per explicar l’alt preu que tindran aquests treballs, d’onze milions d’euros, però un altre podria ser cobrir-se per l’elevat preu de les sancions que imposarà la corporació si no es respecten els terminis. El director del projecte va indicar que “amb uns terminis tan ajustats és possible que hagi passat, encara que jo ho desconec directament”. Per la seva part, Marsol es va mostrar optimista que “no s’hauran d’aplicar” multes perquè “veient l’energia amb què han començat a treballar, les ganes que hi han posat i la dotació prevista, es compliran els terminis establerts”. Llovera va insistir que el cost final dels treballs no es deu només al temor de no poder-los acabar a temps, ja que “els sobrecostos no sempre es deuen a les sancions sinó que es poden produir perquè calen més recursos que no s’havien previst”.

Una altra crítica que s’havia fet al projecte inicial i que també acabava afectant el cost era que no s’havia fet el càlcul correcte de les hores extra, ja que s’havia previst un preu igual si els treballs es feien en cap de setmana, en dia festiu o en horari nocturn. Pel director facultatiu sí que s’havien comptat, “però cadascú ho fa amb els seus paràmetres i cada empresa fa els seus comptes”.

Conxita Marsol va avançar que l’empresa encarregada de fer el tram entre els carrers Bisbe Iglesias i les Canals, que s’ha d’adjudicar demà en sessió de consell de comú, podrien començar dilluns vinent a treballar, fet que igualaria bastant la finalització dels treballs. Aquesta zona fins a la Rotonda serà on el trànsit es veurà més afectat, encara que ahir va tenir poca incidència, en part perquè les escoles continuaven de vacances, però avui el comú ja ha recomanat als pares del col·legi Sant Ermengol, que per arribar al centre vagin pel carrer de les Canals. També s’avisa que el carrer Prat de la Creu absorbirà més vehicles del normal.

El comú diu que les obres de Meritxell “molestaran” el comerç

El comú diu que les obres de Meritxell “molestaran” el comerç

tracking