Canillo tanca l'exercici del 2017 amb un superàvit de 3,3 milions d'euros

El comú apunta el turisme com un dels factors clau de l’augment dels ingressos

Canillo tanca l'exercici del 2017 amb un superàvit de 3,3 milions d'euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo ha tancat l’exercici del 2017 amb un superàvit de 3.293.647 euros. Així ho va traslladar el conseller de finances, Marc Casal Tomàs, durant el consell de comú que es va celebrar ahir. Casal va destacar que el superàvit ha estat un milió més del que s’esperaven a causa de la decisió del Consell General de no congelar les transferències. “Si no haguéssim tingut aquest fet, el superàvit seria menor, de 2,2 milions”, va remarcar.

Casal també va assenyalar que els ingressos de la parròquia, que durant el 2017 han sigut de 15,2 milions, s’han produït per diversos factors. Entre d’altres, el conseller va anomenar la modificació del sistema de facturació, ja que “en comptes de facturar pel comptador, ara es factura per unitat immobiliària”, i va afegir que això “ha generat un increment de 170.000 euros en un any”. Un altre dels factors que ha permès augmentar els ingressos ha estat la recaptació dels pàrquings i la zona blava, que ha suposat un ingrés de 100.000 euros, un fet que segons Casal és deu a l’augment del turisme. “Sembla que l’economia va millor i tenim bones perspectives de futur”, va apuntar el conseller. Casal també va destacar la recaptació que el comú ha obtingut gràcies a les taxes a no residents, que han suposat 250.000 euros. En aquest sentit el conseller va apuntar que aquestes taxes l’any 2012 no existien, per tant representen una font “rellevant” d’ingressos. Per acabar, el conseller de finances va fer referència a l’autofinançament de la parròquia, que a hores d’ara suposa un 47% del total. “Cal tenir en compte que l’any 2012 estàvem al voltant del 20% d’autofinançament”, va indicar.

Finalment, el conseller va destacar que dels 4,6 milions d’euros previstos per inversions, se n’han complert el 92%. De fet, l’única inversió que no s’ha pogut realitzar és la de canviar l’enllumenat públic, ja que la partida pressupostària va quedar “curta” i per tant, s’ha hagut d’aprovar un suplement econòmic per al 2018.

tracking