Un grup d'urbans d'Escaldes es querella contra la cap i un oficial per coaccions

L’acusen a ella i a un oficial d’amenaçar-los i de crear “mala maror”

Un grup d'urbans d'Escaldes es querella contra la cap i un oficial per coaccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit la querella d’un grup d’agents de circulació d’Escaldes-Engordany contra la seva cap i un oficial del servei. Una tretzena de treballadors els acusen de coaccionar-los i amenaçar-los. El comú escaldenc va enviar ahir a la tarda un comunicat de premsa per manifestar que posarà “tots els mitjans possibles” per esclarir els presumptes fets i que, de fet, ja està elaborant un informe intern per “analitzar la situació”.

Etiquetes:

En el citat comunicat, l’equip de govern també assenyala que no s’ha pres cap mesura contra els denunciats. En aquest sentit, es reitera “la confiança” cap als màxims responsables del servei de circulació i no es preveu apartar temporalment del càrrec ni la cap ni l’oficial de la plantilla perquè considera que “en cap moment s’ha produït cap acte que pugui posar en dubte l’exercici de les seves funcions”.

Fonts consultades pel Diari expliquen que els tretze agents que van decidir presentar la demanda ho van fer per la “mala maror” que hi ha dins del servei. Al mateix temps, asseguren que s’han donat casos de treballadors que han demanat la baixa o que han hagut de deixar el cos per la pressió i per l’ambient “insostenible”, tot i que diuen que cada cas és diferent. Alhora asseguren que aquesta demanda tampoc té res a veure amb la proposta de creació d’una mútua per cobrir el complement de baixa en cas d’accident laboral dels agents de circulació. “Són temes personals i individuals”, expliquen les mateixes fonts.

D’altra banda, manifesten que també s’han donat casos de treballadors que han hagut de seguir un tractament psicològic o psiquiàtric a causa d’aquesta situació i expliquen que hi ha més agents afectats per aquest ambient, encara que opten per no denunciar perquè tenen “por”. “Hi ha més persones que no es volen involucrar per por a represàlies”, afirmen les mateixes fonts, que també expliquen el cas d’una companya de feina que va haver d’ingressar a urgències a causa d’un atac d’ansietat. “La situació ja dura molt temps”, asseguren.

tracking