Veïns de la zona d'Engolasters reclamen al comú una línia de bus

Afirmen que gent gran, malalts o infants depenen de terceres persones per moure’s i que la corporació no els dona resposta

Veïns de la zona d'Engolasters reclamen al comú una línia de busARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns d’Engolasters reclamen a la cònsol major, Trini Marín, que els posi una línia d’autobús “com existia fa uns anys”, i davant la “reiterada negativa de la cònsol”, van iniciar una campanya de recollida de signatures l’estiu passat que els va permetre presentar-ne més de dues-centes i que ara, “més veïns que no havien conegut la nostra demanda o que estaven de vacances quan les vam recollir, es volen afegir a la petició”, expliquen des de la plataforma veïnal. Després d’aquesta acció, els veïns es van reunir amb Marín, que els va prometre “estudiar una solució”, però aquesta mai va arribar, indiquen. Per argumentar la seva demanda, expliquen que “tenim gent gran que depèn d’un cotxe per moure’s. Si hi ha una persona malalta, no pot baixar a la farmàcia a comprar medicaments, i els infants estan molt lluny per anar a jugar”. En canvi lamenten que sí que funcioni un autobús entre els mesos de juny i de setembre, que “és per als turistes”, però quan torna l’època escolar, el bus “desapareix fins a l’any vinent”. Finalment, des de la plataforma veïnal denuncien que la cònsol es nega també a permetre que sigui una empresa privada qui ofereixi aquest servei.

Per la seva banda, Marín explica que coneix la problemàtica i nega que no doni resposta als veïns afectats, encara que no té intenció de crear-la. “Els he vist moltes vegades i sempre els he escoltat, però no farem una línia comunal perquè la vam tenir fins al 2012 i la vam treure perquè no tenia un nombre d’usuaris que fos significatiu, sinó al revés.” En aquest sentit, la cònsol destaca que “la corporació no vol gua-nyar diners, però si només dues o tres persones fan servir aquest servei, és evident que no té sentit mantenir-lo”, va afirmar. La cònsol sí que vol tranquil·litzar els veïns quan afirma que “hem exposat aquesta problemàtica al ministeri d’Ordenament Territorial perquè ho tingui en compte a l’hora de fer el nou concurs de línies d’autobús, i jo mateixa li vaig recordar no fa gaire al ministre Torres”, diu, però de fet, això tampoc garanteix que s’acabi creant, ja que és Govern qui decidirà fins on arriben els nous traçats. Marín lamenta que el concurs “hagués quedat desert” el passat mes de setembre, ja que hauria pogut solucionar el problema.

Respecte a la creació d’una línia privada que ofereixi el servei fins a Engolasters, la cònsol reconeix que “mai ho hem estudiat a fons perquè amb les xifres de què disposàvem quan vam tancar el servei, creiem que no funcionaria, però potser sí que podria ser una bona opció en algun moment”, reconeix, encara que ràpidament afirma que “el nostre model és seguir apostant perquè el concurs de Govern contempli posar una línia en aquesta zona”, va reiterar la cònsol.

tracking