Neu

Arcalís preveu rebre uns 10.000 esquiadors durant el mes d'abril

L’abundància de neu i l’entrada de Saetde a l’accionariat permeten allargar la temporada

Arcalís preveu rebre uns 10.000 esquiadors durant el mes d'abrilARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’esquí d’Ordino Arcalís esperen al voltant dels 10.000 esquiadors, com a mínim, durant les tres setmanes més de temporada. Serà l’única estació andor­rana que seguirà en actiu fins al 30 d’abril, ja que la resta tancaran portes el dia 8. “La voluntat de l’empresa sempre ha estat allargar la temporada el màxim temps possible”, va explicar al Diari el director d’aquestes pistes, Xabier Ajona, que va destacar la coincidència de “diversos factors”.

La voluntat d’Arcalís i l’abundància de neu, però també l’entrada de Saedte com a màxim accionista del complex des de principi de març, amb un 76% de la societat, expliquen aquesta decisió. Segons Ajona, això permet “fer certes apostes per explotar les estacions i dinamitzar la vall”.

Atraure més esquiadors

Entre els objectius també hi ha arrossegar els esquiadors d’altres sectors, i des d’Ordino Arcalís estan “encantats” de portar més gent a les pistes que vulgui aprofitar els esquís fins al final de temporada, va subratllar Ajona. En aquest sentit, aquelles persones amb forfet de temporada a Grandvalira podran accedir a l’estació ordinenca amb un suplement de 25 euros, ja que Saetde també forma part del domini format per les estacions de Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig.

Les persones amb forfets de temporada a Vallnord, SkiAndor­ra o els estudiants amb el forfet escolar podran accedir-hi de forma gratuïta durant les tres setmanes. L’esquiador que acudeixi als punts de venda de Grandvalira al Funicamp, al Pas de la Casa o a Grau Roig per adquirir el passi diari podrà esquiar per 15 euros més a Arcalís a partir del 9 d’abril, i també hi haurà un abonament exclusiu per a aquestes tres setmanes disponible a les taquilles de Saetde per un cost de 59 euros. A banda de l’esquí, el propòsit de “dinamitzar la vall” també inclourà durant aquests dies actuacions musicals i activitats d’oci complementàries.

Arcalís tancarà una temporada marcada per bastants episodis de mal temps. Un any que Ajona va qualificar de “difícil” a causa dels dies de fort vent, com el de dimecres passat. El director d’Arcalís va destacar que pràcticament tots els caps de setmana la meteorologia no ha acompanyat, a excepció de l’Andorra Skimo, l’últim cap de setmana de febrer.

Tot i això, Ajona va apuntar un increment d’esquiadors estrangers. “La demanda de client estranger i la de grups ha crescut molt i ha ajudat a compensar una meteorologia poc favorable”, va constatar Ajona, satisfet, però, amb l’augment d’un 14% de l’ingrés per client respecte a l’any passat. Sobre el perfil d’esquiadors, Ajona va explicar que “principalment hi ha esquí diari, de caps de setmana i forfets de temporada per a clubs i federacions que vulguin entrenar”. Així aquesta prolongació permetrà a la Federació Andorrana d’Esquí, als clubs de competició del país i dels dos costats del Pirineu entrenar a les instal·lacions ordinenques uns dies més.

tracking