El comú reconeix al grup Rocafort les dificultats del projecte del ràfting

El cònsol menor lamenta que ni Govern ni Feda ajudin amb les turbines, i la retirada d’Andorra la Vella i Escaldes

El comú reconeix al grup Rocafort les dificultats del projecte del ràftingFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació laurediana es va reunir finalment amb representants del grup Rocafort per explicar-los el projecte del ràfting i els van assegurar que el programa “genera interrogants”. Segons fons de la plataforma veïnal, el cònsol menor, Julià Call, els va admetre que estan tenint dificultats per engegar el projecte des de diferents aspectes. El primer és que es veuen sols amb una activitat que és complicada i que no ha tingut l’ajuda requerida ni des de Govern ni tampoc de Feda. En aquest sentit, Call lamentava que la companyia elèctrica no accepti moure les turbines per fer pujar el cabal del riu en cas que no baixi suficient aigua. El segon és la manca de col·laboració interpar­roquial, ja que el projecte del ràfting va començar com una iniciativa entre tres parròquies, i ara ja només Sant Julià continua amb ell, després que se’n retiressin Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Davant d’aquestes dificultats, el cònsol menor no va dubtar a titllar el projecte de “prova pilot”, ja que es tracta d’una activitat totalment nova al país i que haurà de superar molts problemes, per això, des del grup Rocafort afirmen que “el projecte té massa interrogants” i que el comú no té clar com disposar de tota la infraestructura que requereix per començar a funcionar entre finals d’aquest mes i principis d’abril.

La corporació no ha volgut fer cap comentari al respecte, ni tampoc la companyia adjudicatària de l’explotació, RocRoi, de fet, en el pressupost del 2018 no existeix una partida per al ràfting i les xifres econòmiques que es coneixen són del passat mes d’octubre, quan el conseller d’Obres, Joan Vidal, va dir que el cost previst era de 800.000 euros però que acabaria sent de 400.000. Mentrestant, ja s’ha començat a fer alguns treballs, com ara la neteja del riu Valira i també la compra d’espais per a les oficines.

Per resoldre bona part dels dubtes que genera entre la població laurediana, el Grup Rocafort va decidir demanar una reunió de poble, fa uns mesos, però, en un principi ni tan sols van rebre resposta, però en la reunió mantinguda la setmana passada, el cònsol menor va accedir a fer-la quan les coses “estiguin una mica més clares i avançades”, els va dir, resposta que no va agradar a la plataforma, ja que precisament el que reclamen és poder opinar abans que estigui tot lligat. “No vam sortir gaire satisfets i preferim una democràcia més participativa”, van reivindicar.

tracking