El British College of Andorra ja té més de vint inscrits per al nou curs

El comú de la capital signa la concessió de l’alberg de la Comella per als propers 15 anys

El British College of Andorra ja té més de vint inscrits per al nou cursANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El British College of Andorra ja ha rebut més de vint sol·licituds d’inscripció per al curs vinent després de diferents reunions informatives amb les famílies del país, segons va destacar l’administrador i gestor del centre britànic, Rafael Valverde. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i els responsables del futur complex educatiu van signar ahir el contracte d’adjudicació de l’alberg de la Comella durant els pròxims 15 anys.

Segons Valverde aquestes trobades han tingut molt d’interès per part dels pares i mares del Principat. En total, el centre oferirà, aquest primer any, 150 places d’educació infantil i primària dirigides a nens i nenes de 3 a 11 anys, degut als requeriments de coneixement de l’anglès, però l’objectiu és que les etapes formatives s’ampliïn fins als 18 anys, edat d’accés a l’àmbit universitari.

El contracte estipula que l’empresa pagarà al comú 42.680 euros per l’explotació dels espais de l’alberg de la Comella més un cànon mensual de 3.800 euros i un altre de variable en funció de la facturació anual bruta. L’1 de juny es farà efectiva la concessió dels equipaments, moment en el qual ja es podran adequar a la normativa establerta per als centres educatius. Totes aquestes intervencions així com la construcció d’instal·lacions addicionals tindran una inversió de 2,9 milions d’euros.

El director general acadèmic del nou col·legi, Howard Thomas, va explicar que el centre serà com “una escola de Londres a Andor­ra”, ja que seguirà la mateixa metodologia d’ensenyament del Regne Unit. En aquest sentit, va destacar que els títols que obtindran els alumnes del British College seran “perfectament homologables” i donaran “accés a totes les universitats del món”.

Amb tot, la implantació del model britànic al Principat no deixarà de banda les singularitats andorranes, i tot i que les classes es faran en anglès, també s’hi ensenyarà català, francès, i història d’Andorra, requisits del Ministeri d’Educació.

Thomas va subratllar que es busca “l’excel·lència”, fent que els nens i nenes siguin “el motor de la classe”. Per això va assegurar que es fomentarà molt “l’educació en valors”, per formar nens i nenes amb més autoestima. El projecte és una iniciativa del grup British College Overseas i s’inspira en el British College de Gavà.

tracking