Escaldes-Engordany

Sis empreses opten a l'obra per embellir l'avinguda Carlemany

Els dos primers trams començaran a l’abril i acabaran al juny, i els altres dos es faran entre el setembre
i el desembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis empreses han presentat oferta per realitzar els treballs d’embelliment de l’avinguda Carlemany, segons va informar ahir la corporació, que també hi va afegir que l’adjudicació es donarà a conèixer la pròxima sessió de consell de comú, que se celebrarà el 28 de març. El pressupost inicial de l’operació és d’entre 2,5 i 3 milions d’euros, encara que el cònsol menor, Marc Calvet, va reconèixer que les ofertes rebudes “també eren una mica superiors al que havíem previst, però s’explica perquè hem afegit coses noves al projecte i perquè, per exemple, les mesures de seguretat són cares”. En aquest sentit, va explicar que han rebut propostes “amb el preu simple, però també altres que valen tres vegades més. És un tema important que cal valorar i escollirem aquell que ofereixi millors prestacions a un cost més baix”. L’adjudicació dels quatre trams en què es divideixen els treballs es farà a una única empresa, a diferència del sistema ideat pel comú d’Andorra la Vella. “Entenem que fer-ho així és més fàcil per a nosaltres i també que és la millor opció”, va dir.

Les obres, que han de començar després de Setmana Santa, es dividiran en quatre trams i els dos primers seran els que van des del carrer de la Unió fins al de Sant Antoni, i des de l’avinguda de les Escoles fins a la plaça Coprínceps. “Ens interessa molt que especialment aquest estigui acabat abans de l’estiu perquè a la plaça hi fem moltes activitats i concerts, i volem deslliurar-la aviat dels treballs”, va afirmar el cònsol menor. Aquests dos “lots” acabaran al juny, encara que “si s’allarga una mica més el del carrer de la Unió tampoc passarà res, ja que fins a l’agost encara hi haurà temps per finalitzar els darrers detalls”, va indicar Calvet.

A partir del setembre, les obres dels dos trams centrals es reprendran fins al desembre, quan l’obra hauria d’estar completament acabada. “Sabem de la dificultat del projecte i pensem que si s’acaba a principi de mes estarem molt satisfets”, va dir la cònsol major, Trini Marín. Calvet va afegir que “no ens preocupa tant el temps de finalització d’obres com que el resultat sigui bo, i per això, si s’allarga algun tram no passa res”. Marín va explicar què passa amb els aparcaments privats que estan a dins de l’avinguda, com el de l’hotel Les Closes o un altre edifici de pisos, ja que no podran aparcar mentre durin els treballs. “Els facilitarem places alternatives en aparcaments pròxims”, i va comentar que una de les primeres coses que s’havien fet era parlar amb els transportistes perquè la càrrega i descàrrega “desapareixerà”. “Hem habilitat tot el car­rer del Consell de la Terra perquè ho puguin fer allà i, a més, els cedirem trenta minuts gratuïts en altres pàrquings de la parròquia”.

El projecte final d’embelliment preveu posar un terra de granit a tota l’avinguda Carlemany, també es farà un pas de vianants molt gran al carrer de la Unió per mantenir la “sensació de continuïtat del mateix eix” i es canviarà tot el mobiliari urbà, inclòs l’enllumenat, per fer-lo més similar al de l’avinguda Meritxell.

Exposició a la casa comuna

Els cònsols van presentar dues exposicions sobre les reformes que estaran al hall de la casa comuna i set imatges més, que repartides al llarg de l’avinguda ensenyen com quedarà el carrer. “La gent podrà veure com deixem enrere el paviment i un car­rer de ciutat, per disposar d’una gran voravia per a tothom”, va dir Calvet. El cost total d’aquestes dues mostres ronda els 1.000 euros i els cònsols es van posar a disposició de qualsevol “persona afectada pels treballs o que vulgui més informació per visitar-nos al comú”. A la presentació hi va assistir tot l’equip comunal excepte la consellera del PS Cèlia Vendrell, que no hi va poder ser.

Sis empreses opten a l'obra per embellir l'Avinguda Carlemany

tracking