TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Escaldes i Encamp minimitzen l'impacte de la sentència del TC

Els cònsols valoren positivament la resolució de competències i consideren que no els afecta en gran manera el criteri de transferències

Escaldes i Encamp minimitzen l'impacte de la sentència del TC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que va acceptar el recurs parcial contra la reforma de la Llei de transferències comunals i va desestimar la demanda sobre competències, la cònsol major d’Es­caldes-Engordany, Trini Marín, va explicar que des del comú valoren “positivament” la resolució judicial. “La sentència [de competències] permetrà potenciar la solidaritat dels comuns amb el Govern”, va assenyalar Marín, que va destacar que aquesta mesura permetrà evitar la “problemàtica” que hi havia hagut fins ara pel que fa a la cessió de superfícies dels comuns a l’executiu per al desenvolupament d’infraestructures.

La cònsol també es va referir a la sentència de transferències comunals, que premiava aquelles parròquies que invertissin en sostenibilitat com, per exemple, en partides per fer obres de separativa d’aigües o per a l’avançament de la creació del cadastre. Marín va explicar que “tots els comuns hem de fer les obres de separativa però nosaltres les tenim avançades”.

En aquest sentit, la cònsol va destacar que al final del seu mandat “el 80% d’obres de separativa ja estaran realitzades”, i per aquest motiu va manifestar que no es veurien tan afectats. Marín també va remarcar que “respecten” la decisió del TC i per tant buscaran, juntament amb Govern, una solució per resoldre els criteris anticonstitucionals.

Per la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, es va expressar en el mateix sentit tot indicant que pel que fa a la sentència de transferències comunals els articles que s’hauran de modificar “són tres, el 15, 16 i 17”. Torres va apuntar que “si són criteris que el TC no considera constitucionals només queda reunir-se amb Govern per solucionar-ho”, un fet que va assegurar que “segurament” es produirà la setmana vinent. El cònsol va afegir que “no sabem com ens afecta, són uns 4,4 milions dels 55 del pressupost total”. Tot i això, va voler destacar que “com que la llei està en aplicació el primer any la redistribució es farà tal com queda marcada”.

En aquest mateix sentit es va expressar el cònsol major de la Massana, David Baró, que va manifestar la voluntat de seure “al més aviat possible” amb l’executiu i el Consell General. “Volem reunir-nos amb Govern per tal de modificar els punts anticonstitucionals”, va dir.

Valoració positiva de DA

Demòcrates per Andorra (DA) va manifestar ahir a través d’un comunicat que valora “positivament” la sentència del TC que avala la Llei de competències dels comuns i que, per tant, “legitima” el text legal que assegura que permetrà dotar el país d’un “model competencial sostenible”. Pel que fa al recurs de transferències comunals, DA va apuntar que el criteri que va en contra de la Carta Magna “ha de ser modificat” en un “breu termini de temps” per tal que el nou model competencial es pugui anar implementant. Finalment, la formació taronja va apuntar que es mostra “satisfeta” pels resultats que permetran una reforma “de tots i per a tots”.

tracking