El comú tanca el conflicte provocat pel pla de dinamització comercial

La minoria formarà part de la comissió de pilotatge del projecte d’impuls del comerç

El comú tanca el conflicte provocat pel pla de dinamització comercialARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, es va mostrar ahir satisfet perquè l’adjudicació directa del pla de dinamització comercial a Intueri Consulting per 47.000 euros “hagi continuat endavant”. Torres va reconèixer en declaracions al Diari que “calia explicar millor el tema de l’adjudicació” als grups de la minoria. El mes de febrer es va aturar la concessió perquè faltava la comparació de pressupostos i projectes amb tres empreses diferents, un fet que no s’ha produït. Dilluns, l’oposició es va abstenir i finalment es va adjudicar la concessió a Intueri. Preguntat per l’adjudicació, Torres va assegurar que “nosaltres teníem clar que estava ben feta”. Tal com va apuntar el cònsol, el complement d’informació que va demanar la minoria “va passar per la comissió d’administració, on tots érem presents”. Tot i això, “faltava acabar de complementar els informes”. Per Torres, la concessió suposa un pas endavant en l’economia de la parròquia: “Crec que és una cosa necessària per a Encamp i per al Pas de la Casa.”

Torres es va mostrar agraït perquè en la primera reunió de treball, un cop aprovada l’adjudicació, els grups de la minoria en van formar part: “Hi va participar tothom, cosa que agraeixo perquè han vist la importància del projecte.”

L’oposició

D’altra banda, la consellera de Liberals a Encamp Maribel Lafoz va expressar que finalment la majoria no va demanar fer la comprovació de pressupostos i projecte necessària en adjudicacions directes d’aquesta quantitat, “no es va fer perquè van considerar que l’empresa ja tenia prou bagatge per justificar la seva professionalitat”. Tot i això, la consellera va manifestar que van demanar fer-ho constar: “Vam fer un document escrit que vam demanar que s’adjuntés a l’acte.” La minoria es va abstenir per tal de no endarrerir més el pla de dinamització. “Entenem que és fonamental per al creixement de la parròquia i hem preferit no qüestionar més aquest fet i tirar recte”, va assenyalar Lafoz.

Finalment, el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere Marsenyach va declarar que tot i que també es van abstenir, formaran part de la comissió de pilotatge que desenvoluparà el pla: “Vam fer la primera reunió amb l’empresa i ara toca fer treball de camp.” Els pròxims dies es tornaran a reunir.

tracking