El sindicat dels treballadors del comú de la capital renova la direcció

En principi només hi haurà una candidatura però no es descarta que se’n presenti una altra per reflotar un sindicat “adormit”

El sindicat dels treballadors del comú de la capital renova la direccióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat dels Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) renovarà la seva junta directiva en una assemblea que se celebrarà aquest vespre al centre cultural la Llacuna. En principi només es presentarà una llista però el fet que s’hagi decidit renovar la direcció d’una entitat que havia quedat “adormida” en els darrers mesos podria fer que un altre grup de funcionaris de la corporació es decideixi a oferir una alternativa, encara que això no es confirmarà fins aquest matí. Tots els interessats celebrarien que hi hagi la màxima participació possible, per això. Segons ha pogut saber el Diari, la llista que es presentarà segur estarà formada per cinc persones, entre les quals noms com el de Meritxell Pujol, Pascal Sanaella o Emi Matarrodona, que precisament sona amb força per ser la nova presidenta però no estaria decidit al 100%.

Etiquetes:

Entre els punts principals d’acció reivindicativa d’aquesta candidatura hi haurà l’exigència de la restitució del GAdA i també una significativa millora en prestacions per les baixes maternals. Respecte d’aquesta reivindicació, els membres de la llista tenen la intenció de demanar una nova regulació que ampliï i millori els drets i serveis, especialment de les treballadores, de la baixa per maternitat, però també que augmentin les prestacions per als homes que ho demanin, ampliant així els seus drets. Per altra banda, es mantindrà la reivindicació del GAdA, que entenen que és un dret reconegut per la justícia, malgrat que estigui encallat a la Batllia des de fa temps. Creuen que la cònsol major, Conxita Marsol, no s’oposaria a restablir econòmicament el que haurien perdut per no aplicar aquest sistema retributiu en els darrers anys. De fet, va ser la mateixa cònsol major qui fa uns dies va fer una proposta en la comissió de recursos humans, per intentar elaborar un sistema propi de retribució i classificació laboral que permet actualitzar la situació dels treballadors.

L’actual direcció del Sitca, encapçalat per Jesús Núñez, no té cap intenció de repetir en el càr­rec, tal com va deixar clar ell mateix i com li va explicar a Marsol en la darrera trobada que van mantenir. El fet és que en els dar­rers mesos el sindicat havia quedat “adormit”, esperant la sentència del GAdA, però alguns funcionaris de la corporació afegeixen que s’havia pràcticament abandonat qualsevol altra iniciativa per reivindicar les condicions dels treballadors comunals.

tracking