El PS acusa de manca de previsió la majoria en el concurs de Meritxell

Carmona i Samarra ja preveien que pogués quedar buit un concurs “enrevessat” i “complicat” que ha “desanimat les empreses”

El PS acusa de manca de previsió la majoria en el concurs de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les conselleres del PS+I, Dolors Carmona i Lídia Samarra, van afirmar que a la majoria li ha mancat previsió a l’hora d’aprovar la redacció del plec de bases del concurs per fer els treballs de l’avinguda Meritxell i del sistema escollit per adjudicar-los, tot i que també van lamentar que el comú no les hagi informat de primera mà, ni del nombre d’empreses que s’hi van presentar ni de quines possibilitats contemplen per adjudicar el quart lot que va quedar desert després de l’obertura de les ofertes, dijous passat. “La veritat és que ja ens esperàvem que podia passar, ja que la logística que demanava el sistema d’adjudicació era molt complicada i per això no ens agradava des del principi. Aquí s’ha pecat de manca de previsió i ara estarem en espera de veure com es pot reconduir”, va dir Carmona. Samarra, per la seva part, va comentar que “ja vam avisar que era un sistema enrevessat, així que sempre hem pensat que seria possible que passés el que ha passat, va dir”.

Les principals preocupacions de les conselleres socialdemòcrates passen ara pel factor econòmic i pel temporal, ja que “si els terminis eren justos, ara encara ho seran més. En principi s’haurien d’anunciar els guanyadors en el pròxim consell de comú, que serà a principis de mes, però no sé si això pot retardar el projecte. A més el fet que quedi per adjudicar un lot, podria fer retardar encara més una obra pressupostada en nou milions d’euros, en total”, va recordar Carmona. Les tres ofertes que es van presentar eren per sobre del preu estimat del concurs, i això demostraria que “ha fallat molta gent; per una banda els serveis tècnics de la corporació i també els d’Enginesa, l’encarregada de presentar el projecte. Si això és així, i insisteixo que tota la informació que tenim l’hem tret dels mitjans, temo per com pot evolucionar”, va insistir Carmona.

La portaveu del PS+I va recordar que l’objectiu per escollir aquest sistema d’adjudicació havia estat “donar les màximes oportunitats a les empreses del país i retallar el temps de les obres, segons ens van dir, però veient el resultat final, sembla que podria truncar-se el plantejament inicial”. Per la seva banda, Samarra apuntava que “les empreses podrien haver-se adonat de les dificultats que significava haver de treballar tots alhora durant quatre mesos seguits i les podria haver desanimat”.

Ara la majoria haurà de decidir com adjudica el darrer lot, que no tindria oferta. Una de les idees seria encarregar-lo a una de les tres empreses que van licitar pels altres lots, però Carmona recorda que això seria complicat, ja que “aquest concurs està reglat per la Llei de la contractació pública, així que modificar-lo ara, perquè una empresa tingui dos lots d’obres, podria ser complicat”, va dir Carmona.

Sobre la responsabilitat que podrien tenir la resta de formacions polítiques, la socialdemòcrata va afirmar que la minoria no ha tingut cap paper en la presa de decisions del projecte i que només els van convocar, amb la resta d’agents socials i econòmics de la zona, per explicar-los el projecte quan aquest ja estava completament acabat. Per exemplificar-ho, Carmona reia mentre afirmava que aniria a l’exposició del Centre de Congressos per conèixer el projecte de primera mà perquè “no en sé res”.

tracking