El comú manté suspesa la relació amb Intueri en espera d'informes jurídics

PS i Liberals han reclamat a la majoria que justifiqui amb documents la licitació directa

El comú manté suspesa la relació amb Intueri en espera d'informes jurídicsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria comunal a Encamp justifica l’adjudicació directa del pla de dinamització comercial a Intueri Consulting per 47.000 euros en tractar-se d’una qüestió “de caràcter sensible”, però el cònsol major, Jordi Torres, s’ha compromès amb la minoria a mantenir suspesa la relació amb l’adjudicatària fins a la presentació d’informes tècnics que corroborin la seva posició. Ho van afirmar ahir tant el conseller a la minoria del Partit Socialdemòcrata +Independent (PS+I) Joan Sans com la consellera de Liberals+Independents (Ld’A+I) Maribel Lafoz, en sortir d’una reunió amb Torres. El comú no va pronunciar-se sobre la qüestió.

Sans va valorar en positiu “l’acord per continuar amb la suspensió, en espera dels documents tècnics”, si bé va recordar que aquests informes hauran “de sustentar” la interpretació de l’article 54 de la Llei de contractació pública que fa la majoria, i amb la qual discrepen. “El cònsol ens ha exposat de paraula la lectura que fan ells de la Llei de contractació, però cal un informe del gabinet jurídic per poder-ho analitzar”, va manifestar Joan Sans, que va recordar que tots coincideixen que és d’interès posar el pla del comerç en marxa.

La consellera de Ld’A+I Maribel Lafoz va corroborar les paraules de Sans. “S’ha estat discutint molta estona, però el cònsol ha entès el nostre posicionament, que amb les explicacions no era suficient”, va dir Lafoz. La consellera liberal va afegir que “si realment tot és correcte, com se’ns assegura, tot quedarà justificat en l’informe tècnic, si s’ha de considerar de caràcter sensible que s’acrediti que és així”. Maribel Lafoz va indicar que la mateixa empresa “s’ha avingut” que la relació quedi en suspens fins que hi hagi aquests documents. “Quan analitzem els informes que esperem tenir aviat en farem una valoració”, va dir Lafoz.

tracking