Reportatge

Un Carnaval gelat

La rua interescolar de Santa Coloma es va endarrerir a causa del fred que feia ahir al matí. Més d’un miler d’alumnes dels quatre centres, dels padrins de la casa Pairal Quim Dolsa i de l’escola Especial de Meritxell, van poder gaudir, al final, d’una gran jornada.

rua Santa Coloma
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot estava preparat perquè a les 10 hores comencés la rua interescolar de Carnaval a l’avinguda d’Enclar. Els infants estaven disfressats, els músics, llestos per començar a tocar els tambors, els pares i padrins, expectants per fotografiar els seus fills i nets, i els professors, entregats a fer d’aquest dia un dels més feliços per a ells. El problema és que ningú havia comptat amb un factor aliè que va impedir la sortida de la rua a l’hora establerta: el fred. La baixíssima temperatura que va fer ahir, va obligar a endarrerir gairebé una hora la sortida de l’esdeveniment. La cara d’impaciència dels infants no la podien amagar més que tapant-se amb gruixuts abrics que portaven i que els posaven els monitors. Malgrat l’espera, els ànims no van decaure en cap moment i poc abans de les 11 es va obrir la desfilada, retallada en metres, això sí. Els primers a circular van ser els “troglodites” de l’escola bressol de Santa Coloma. Una vintena d’infants que portaven uns vestits de pell i uns ossos que recordaven altres temps. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va interrompre la trobada amb la premsa per anar a fotografiar-se amb ells. “Pobrets. Els hem fet desfilar els primers perquè tornin a l’aula aviat. Fa massa fred per a ells”, reconeixia mentre es fregava les mans.

En total van participar-hi més de 1.200 infants de totes les escoles de Santa Coloma. Alumnes del Maria Moliner, de l’escola andorrana i francesa, els de l’escola bressol i fins i tot s’hi van sumar els de l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i els usuaris de la Casa pairal Quim Dolsa. Tots ells van omplir l’avinguda d’Enclar de víkings, d’egipcis, de jamaicans, de cowboys, i d’estrelles del rock, fins gairebé les 12. Més tard, a la tarda, la festa va seguir amb el judici a Carnestoltes, que es va fer conjuntament amb Escaldes a l’avinguda Meritxell.

Mentrestant a la Massana, més de vuit-cents infants de l’escola andor­rana i francesa, i el Col·legi Internacional dels Pirineus, van participar en la Gran Rua infantil, que va arrancar a les 11. Els vailets van sortir al carrer, fet que va provocar talls en el trànsit de vehicles, però era el de menys, ja que la desfilada va tenir com a temàtica el món de la música, així que totes les disfresses estaven relacionades amb els estils musicals, el solfeig, els instruments i els artistes. Cal destacar les bandes de Kiss o de Black Methal. A Canillo, per la seva banda, van inaugurar el Carnaval amb la matança del porc.

‘Carnavalejant’

A partir d’avui els adults prenen els relleu i ja comencen els actes pensats per a tots els públics. A les 16.00, a Canillo penjaran el Carnestoltes a la plaça Montaup, després es farà la tradicional rua dels Arlequins per tota la parròquia i a les 22.30 hi haurà el Ball de nit amb l’orquestra Doble Cara, al Mirador del Palau de Gel, i es farà el concurs de disfresses. A Encamp es penjarà el Carnestoltes a la plaça del Consell a les 12.00. A partir de les 15.00 es farà la desfilada de carrosses i comparses pels carrers principals del poble i a partir de les 22.30 arrencarà la festa nocturna amb el ball de nit, a càrrec del grup de versions Swing latino, a la sala de festes del complex esportiu i de la disco-mòbil amb DJ Moncho.

La gran rua de Carnaval sortirà a les 18.00 del Parc de la Mola d’Escaldes i acabarà davant del comú d’Andorra la Vella. El final de festa es farà amb una actuació de les comparses al Centre de Congressos i una botifarrada popular.

Un Carnaval gelat

Un Carnaval gelat

tracking