Encamp

La minoria creu que l'adjudicació del pla per al comerç ja estava decidida

Joan Sans diu que l’empresa ja s’havia escollit quan la comissió de reactivació econòmica va marcar les línies estratègiques per a la contractació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La minoria en ple al comú d’Encamp va acusar ahir la majoria “de teatralitzar” el procés d’adjudicació del pla de dinamització comercial per licitar-lo a una empresa de la qual “feia setmanes” que tenien l’oferta sobre la taula. Els quatre consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents (PS) i Liberals + Independents (Ld’A) van reafirmar-se així en la petició perquè s’anul·li una licitació que titllen d’“irregular”. El conseller del PS+I, Joan Sans, va explicar que, segons la documentació adjunta a l’acord per la contractació, “la proposta de l’empresa Intueri va ser lliurada al comú el 27 d’octubre”, però “no va ser fins al 6 de desembre quan la comissió encarregada de la reactivació econòmica va proposar l’estratègia per treballar en el pla de dinamització” i no va ser fins a final de desembre que “la junta de govern va aprovar la proposta de la comissió”, que marcava les línies generals per a l’adjudicació.

Segons Sans, aquesta circumstància se suma a “la irregularitat administrativa” que van denunciar dilluns en consell de comú. “No es van consultar més pressupostos, és a dir que [en tractar-se d’una licitació directa per un cost de 45.000 euros] van saltar-se la llei”, va recordar ahir Joan Sans. “Fa la sensació que tot el procés que hi ha hagut d’encàrrec a la comissió d’administració, i tot plegat, no és més que una manera de buscar arguments per justificar de forma injustificada que s’havia de contractar aquesta empresa tant si com no”. El conseller socialdemòcrata va subratllar que el comú va lamentar que “la comissió dibuixés unes línies estratègiques quan la proposta de l’empresa ja estava feta”. Així Sans va manifestar que “tots els indicis fan pensar que ha estat una teatralització per fer l’adjudicació de forma directa i saltant-se la normativa”. Joan Sans va reiterar que “no és cap mentida, en cap moment cap document de la junta de govern, cap acta, fa referència al lliurament del pressupost d’Intueri abans que s’enceti tot aquest procés”.

La consellera liberal Maribel Lafoz va afegir que entenen que “tot passa per un tema de respecte a la normativa administrativa i volem pensar que la cosa quedarà aquí”, i va dir que hi veia “més un interès polític que un interès personal”. Les dues minories van fer una crida al cònsol major, Jordi Torres, perquè anul·li aquesta contractació directa en la propera junta de govern, que segons fonts comunals es farà dimarts vinent. La minoria va assegurar també que desconeix fins a quin punt la proposta d’Intueri feta per endavant “pot ajustar-se” als punts estratègics marcats després.

A UN GRAU I MIG SOTA ZERO PE LA NEGATIVA DE CEDIR LA SALA DE PREMSA

Els consellers de PS+I i Ld’A+I van trobar-se ahir amb els periodistes a les portes de l’edifici comunal, en un matí on els termòmetres marcaven 1,5 graus negatius, després que el cònsol, Jordi Torres, denegués a l’oposició l’ús de les dependències de casa comuna. “Si hagués estat per un altre motiu, potser sí ens l’haurien deixat”, va lamentar Sans.

La minoria creu que l'adjudicació del pla per al comerç ja estava decidit

tracking