'Interviú' satíric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’acosta Carnestoltes i a Encamp és el moment de donar un repàs diferent a l’actualitat amb El Diari de Carnaval que anualment edita la comissió de festes. El tancament de la revista espanyola Interviú ha encès enguany la màquina d’idees i la portada la protagonitza un fotomuntatge de Jordi Troguet i Maribel Lafoz, consellers liberals a la minoria, sota el títol 50 sombras de Maribel y Troguet. Ahir, la minoria havia convocat en roda de premsa els mitjans per la polèmica sobre Intueri, i la conya no va passar desapercebuda pel mateix Troguet, que no va dubtar a mostrar tot rient la revista i a presumir de fotogènics abdominals i de companya de partit.

Però els consellers liberals no són, com és habitual, els únics que reben en la publicació satírica del Carnestoltes encampadà que promet que almenys aquest cap de setmana serà “immortal”. Les pàgines s’omplen de bromes còmplices amb els ciutadans i notícies cridaneres com la independència d’Encamp o “la concessió al Pas del nou heliport” que es construirà a tocar “del botellonòdrom”. El conseller a l’oposició del PS, Pere Marse-nyach, i la consellera Laura Mas no se n’escapen i en pàgines interiors posen cara (i cos fictici) a les seves pròpies portades d’Interviú. D’altra banda, el cònsol Jordi Torres apareix com a personatge principal de més d’un pòster de pel·lícula: El Puente sobre el rio Kwai amb Jordi Rogel, El Topo-graf, o El círculo amb Esther París perquè “saber és bo, però saber-ho tot és millor”.

En els pòsters de la particular cartellera encampadana també hi apareixen Gilbert (Dicaprio) Saboya com El Renacido, La guer­ra del (grup) megamix o Conxita Marsol en el paper de Superpoli d’Andorra la Vella. A la contraportada de la revista, a més, es pot jugar al joc del Passaparaula. On amb la C cal respondre la “par­ròquia on s’haurà de fer un crtl+alt+supr”, o amb la M endevinar quin “és el passeig que s’inaugurarà el 2025, amb sort”, sempre segons la revista.

El Carnaval encampadà viurà dissabte a la tarda la gran desfilada de carrosses, diumenge el tradicional Judici dels Contrabandistes, i dilluns la representació del Ball de l’Ossa. La gresca hi estarà garantida, però no és l’única parròquia que enceta dies de disbauxa, avui en molts casos amb rua escolar. A les parròquies centrals hi ha desfilada interescolar, a les 10 a l’avinguda d’Enclar, i a les 7 de la tarda, la penjada de Carnestoltes. A la Massana més de 800 nens i nenes desfilaran pel centre, així com ho faran a Sant Julià. A Canillo hi celebren la matança del porc de bon matí.

tracking