La minoria critica que no se li deixi fer ús d'una sala comunal

Jordi Torres afirma que l’espai només es fa servir per a actes institucionals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) i Liberals + Independents (Ld’A+I), a la minoria encampadana, van criticar ahir que la majoria no els permeti utilitzar una sala del comú per comparèixer en roda de premsa. “Hem fet la sol·licitud, se’ns ha denegat i no ho hem entès, no té cap sentit perquè com a consellers també representem la ciutadania”, va exposar el conseller del PS+I Joan Sans. La convocatòria de premsa de la minoria es farà finalment avui a les portes del comú i Sans assegura que s’hi donaran nous detalls de la polèmica adjudicació del pla de dinamització comercial, que dilluns van qualificar “d’il·legal”.

“Entenem que hi hauria d’haver un lloc habilitat per fer això, tal com podem accedir a recursos humans del comú, que els paguem entre tots”, va comentar Sans. El conseller socialdemòcrata a la minoria hi va afegir que en primer lloc havien sol·licitat la sala de premsa, però que també havien expressat que “ens adaptaríem a qualsevol altre espai que estigués disponible”.

“És la casa comuna i se’ns ha prohibit fer-hi una roda de premsa, no hem demanat fer-la al despatx del cònsol”, va ironitzar Sans.

També la consellera liberal Maribel Lafoz va lamentar la situació i va fer una queixa en el mateix sentit. “En l’àmbit jurídic és clar que no ens ho poden negar, hi volíem fer una activitat que és pròpia del càrrec”, va dir. La consellera va afirmar que “no s’havia demanat mai abans, però com que és una compareixença dels dos grups de l’oposició no tenia sentit fer-ho en una seu política”.

Manca de regulació

El cònsol major, Jordi Torres, va dir ahir que entenia que la sol·licitud rebuda per part dels grups polítics de l’oposició “no es cor­responia amb un ús regulat”. Segons Torres, la sala de premsa del comú “acull tradicionalment actes de contingut institucional” i aquest no era el cas. Torres va explicar que s’haurà d’estudiar una regulació específica sobre els usos de la sala de premsa del comú, de forma consensuada.

tracking