L'adjudicació d'Arcalís a Saetde, el mes vinent

Entra en vigor el termini de 13 dies per presentar esmenes a causa dels canvis que hi ha hagut en el plec de bases o per fer una nova proposta

L'adjudicació d'Arcalís a Saetde, el mes vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oferta de Saetde per fer-se amb la majoria d’accions d’Arcalís compleix tots els criteris essencials del plec de bases del concurs, tal com es va posar de manifest al consell de comú d’Ordino d’ahir. Tot i així, segons va explicar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, s’han fet “unes petites modificacions” relatives a les condicions descrites i a proposta del licitador. Per aquest motiu, va assenyalar Mortés, “es donen tretze dies hàbils per tal de garantir el procés” en els quals es podran presentar al·legacions al plec i, fins i tot, una nova proposta. Avui entra en vigor aquest termini i si en el transcurs del mateix no s’ha presentat cap esmena o un nou licitador que millori l’oferta de Saetde el concurs finalment quedarà adjudicat a l’empresa liderada per Joan Viladomat. Es preveu que sigui en el decurs del mes de març.

Algunes de les modificacions que s’han fet en el plec de bases fan referència al nou telecabina de la Coma, que havia quedat establert en les característiques tècniques que pujaria 1.600 persones per hora, això quedarà modificat i la xifra baixarà a “entre 1.400 i 1.600 persones per hora”. Segons Mortés, aquest fet serà un avantatge perquè “es podrà aprofitar el cost de reduir cabines per augmentar o millorar els edificis de serveis”. Saetde també demana que l’ús de la marca Arcalís no sigui del comú, sinó de Secnoa, la societat que gestiona el camp de neu. Pel que fa a la marca Vallnord, el cònsol va assegurar que en posseeixen un 34% i continuaran dins del domini, però “no sabem quins canvis pot experimentar”. En l’esmentat plec de bases queden palesos els requisits que havien de complir els concursants, entre d’altres, una aportació inicial de tres milions d’euros, un pla de negoci, seguir el pla director i justificar la solvència tècnica del pla. Amb referència a aquest document, el cònsol major va assegurar que Saetde “compleix les condicions al 100%”.

El cònsol major d’Ordino va valorar positivament l’adjudicació, “per a Ordino i per a Andorra suposarà un canvi important perquè el comú no hagi d’invertir el 100%”, i va afegir que l’acord impulsarà la parròquia perquè “s’hi puguin fer altres inversions”. El cònsol va estimar que si no es presenta cap mena d’esmena “es podria signar el contracte el mes de març”. Segons va apuntar, “la idea és que puguin començar a treballar aquesta temporada” perquè les primeres inversions puguin estar fetes a l’inici de la temporada d’esquí vinent.

Pel que fa als treballadors, Mortés va assegurar que “en principi no hi hauria d’haver cap canvi”. Encara que va afirmar que el nou inversor valorarà l’equip humà i prendrà les decisions pertinents. “Jo penso que el més intel·ligent és que continuïn tots els treballadors”, va dir el cònsol ordinenc.

L'OPOSICIÓ NO PRESENTARÀ AL·LEGACIONS

Un cop finalitzats els tretze dies hàbils per presentar esmenes, és previsible que, si no hi ha res de nou, Saetde es converteixi el mes de març en el nou accionista majoritari de Secnoa. De fet, des de l’oposició, la consellera de la minoria Sandra Tudó va assegurar que l’empresa amb qui havien negociat, Mountain Peak Developments, descarta fer cap tipus d’acció al respecte. Al llarg del consell de comú tots els consellers van mostrar el seu suport a la concessió. D’aquesta manera començaria el primer any d’una licitació que està plantejada a cinquanta anys vista. Si el comú d’Ordino adjudica finalment l’ampliació de capital a Saetde, aquesta passarà a ser, almenys durant aquesta temporada i la següent, l’única societat amb presència a Vallnord i a Grandvalira, situació que pot facilitar la creació de sinergies.

tracking