Salut no té cap demanda per explotar la font d'Arinsal

Salut no té cap demanda per explotar la font d'Arinsal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut no té encara cap demanda oficial per explotar la font d’Arinsal, segons van afirmar ahir des de Govern.

L’empresari rus Ilya Rouss i el seu soci Anton Yarashuk, tots dos residents al país, han comprat Aigües d’Arinsal, tal com va avançar el Diari dilluns. Ambdós tenen la intenció d’invertir en maquinària i tecnologia per assegurar la qualitat del producte i exportar a països com els Emirats Àrabs, i sostenen que l’episodi de contaminació del 2016 va ser “un error humà” que es podia evitar. A més, Rouss aposta per la col·locació de càmeres a la infraestructura de producció “per controlar tots els processos i saber què està passant en temps real”. La previsió, de fet, i segons va afirmar Rouss al Diari, és començar el procés d’envasament d’aquí a un any. De moment, però, Govern encara no ha rebut oficialment la petició per procedir a l’explotació del pou corresponent.

El cònsol major de la Massana, David Baró, va considerar ahir, per la seva banda, que no ha de fer una valoració sobre la compra d’Aigües d’Arinsal, perquè es tracta de l’activitat d’una empresa privada.

Els joves empresaris que han adquirit Aigües d’Arinsal tenen, entre d’altres, l’objectiu d’arribar a vendre 50 milions de litres d’aigua a l’any i han expressat que el comú i el quart d’Arinsal els han ofert només “facilitats”. També van assegurar que Govern s’ha compromès a ajudar-los per informar que “l’aigua és pura”.

tracking