turisme

L'ocupació frega el ple aquest cap de setmana i per Carnaval

La mitjana és del 92% i la patronal espera ocupacions similars durant el pont de Carnaval

L'ocupació frega el ple aquest cap de setmana i per CarnavalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant el cap de setmana (les nits d’ahir i d’avui) fregarà el “ple total” o el “ple tècnic”, segons les dades que els establiments associats a la Unió Hotelera (UHA) han fet arribat a l’entitat. Segons va explicar al Diari el president de la UHA, Manel Ara, l’ocupació mitjana a Andorra se situarà aquest cap de setmana en el 92%. Sis de les set parròquies superaran el 90% d’ocupació i només Ordino se situarà per sobre d’aquest percentatge, ja que les reserves arriben només al 72%. “Ordino, a l’hivern, és una parròquia on tradicionalment no es donen unes ocupacions tan elevades com a la resta del país”, va assenyalar Ara.

Un cop més són les parròquies centrals les que més llits han venut el cap de setmana. El percentatge d’ocupació se situarà en el 95% a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, la mateixa xifra que a Encamp. A aquesta parròquia, els establiments hotelers del Pas de la Casa tenen reservades el 93% de les habitacions. Sant Julià de Lòria, amb un 92%, i Canillo i la Massana, les dues amb un 91% de reserves, també fregaran el ple aquest cap de setmana.

“Estem molt satisfets perquè són ocupacions molt consistents, sense alts i baixos”, va assenyalar el president de la Unió Hotelera, en referència al fet que en el que portem de temporada d’hivern tots els caps de setmana s’han caracteritzat per ocupacions elevades a totes les parròquies.

Ara va recordar que l’ocupació hotelera el cap de setmana passat va ser d’entre el 90 i el 92%. “Les reserves estan sent molt sostingudes en el temps i l’alta ocupació està sent molt generalitzada a totes les parròquies”, va explicar el president de l’entitat que representa la patronal del sector.

Respecte a les reserves d’aquest cap setmana i dels anteriors, el president de la Unió Hotelera va explicar que es tracta d’un percentatge habitual per l’època de l’any. “La demanda d’habitacions és molt alta, com sempre”, va indicar, per matisar que la diferència aquesta temporada d’hivern respecte a les anteriors rau en el fet que “les nits de divendres estem fent ocupacions molt bones similars a les dels dissabtes”.

El sector també està satisfet perquè està podent mantenir l’increment de preus que s’ha generalitzat els darrers mesos. La mitjana de la pujada en el cost de les habitacions és d’un 15% respecte el mateix període de l’anterior. “En general, la tendència és la d’un increment a l’alça dels preus de les habitacions”, va explicar Ara. Cal recordar que aquesta pujada arriba després d’un període en què el preu dels llits hotelers es van reduir de manera significativa.

Bons auguris per carnaval

El president de la Unió Hotelera confia que les bones ocupacions es mantinguin durant el pont de Carnaval que comença divendres 9 s’allargarà fins dimarts 12 de febrer. “Encara no tenim dades de reserves, però tot fa pensar que estarem en el mateix camí”, va indicar Ara, que va vaticinar “quatre nits de molt alta ocupació en què si tot va bé fregarem el ple total”.

La UHA encara no disposa de les dades de tancament de gener, però tot fa pensar que l’ocupació mitjana serà alta i molt similar a la del mateix mes de l’any passat.

tracking