El comú injectarà un milió d'euros més a Naturlandia

Unió Laurediana, a la minoria, critica que Camprabassa hagi facturat menys del previst en el tancament de comptes del 2016

El comú injectarà un milió d'euros més a NaturlandiaANA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria injectarà enguany un milió d’euros més a Naturlandia “per al retorn del deute i pagament d’interessos”, segons va assegurar ahir el cònsol major, Josep Miquel Vila. La xifra, que el cònsol creu que podria acabar sent lleugerament inferior, queda reflectida al pressupost de la corporació per al 2018, que ahir es va aprovar amb el vot en contra dels consellers a la minoria d’Unió Laurediana. El pressupost projecta ingressos per valor de 12.744.110 euros i un total de despeses de 12.742.608 euros, amb una inversió real d’1.161.900 euros. “També lamentem que sigui una xifra d’inversió baixa”, va dir Vila en resposta a una de les crítiques del conseller d’Unió Laurediana a l’oposició Joan Albert Farré.

Segons Vila, “quan Camprabassa pugui pagar els seus propis deutes” i la parròquia surti “de la línia de risc” la situació es reconduirà. El cònsol va estimar que el comú ha cobert 700.000 euros de negatiu a Naturlandia l’últim exercici i va situar el deute de la societat ens uns 9 milions, malgrat que tot just ahir va informar-se del tancament dels comptes del 2016, dels quals Vila va donar escassos detalls, i tot i que encara falta per tancar l’exercici del 2017.

Paral·lelament, Vila va dir que el nivell d’endeutament del comú se situa entre el 150% i el 170%, quan el límit és del 200%.

La partida més important del capítol d’inversions del pressupost del comú és la destinada a la millora de vies públiques i “altres espais”, de 574.000 euros. Vila va subratllar que “una part” d’aquesta partida, conjuntament amb “una part” de la destinada a construcció d’edificis, de 230.000 euros, es correspon a inversions pel ràfting. El cònsol major va evitar concretar, però, quina és la xifra exacta que anirà destinada al projecte.

El ràfting, sense partida pròpia

Joan Albert Farré va lamentar justament que la inversió estrella de la majoria no tingui partida pròpia i va advertir que la minoria no coneix en què “se suporta” el projecte. Per Farré, la falta d’inversió “acabarà provocant un retard en el creixement”. Unió Laurediana també va recordar que la majoria no els ha deixat participar en la confecció dels comptes.

Quant a Naturlandia, Farré va revelar que el 2016 va facturar “un milió menys” dels “quatre milions” que s’havien previst. Joan Albert Farré va qüestionar també la majoria sobre “per què” no s’ha augmentat el sou dels treballadors d’acord amb l’IPC. Vila va dir que la pujada no està recollida al pressupost, però no significa que no s’acabi fent.

Sobre l’accident al Tobotronc, el cònsol va dir que van complir-se els protocols. “Quin percentatge d’accidents hi ha a pistes o a PortAventura?”, va demanar. “La nostra ràtio és baixíssima”, va dir. De les declaracions del ministre Camp de la necessitat de reforçar els protocols, Vila va ser concís: “Potser en sap més que jo.”

El comú injectarà un milió d'euros més a Naturlandia

tracking