Sant Julià de Lòria

La família de l'accidentada al Tobotronc denuncia i critica Naturlandia

Els fills de la dona asseguren que els directius del centre lúdic es van comprometre a pagar les costes hospitalàries, però finalment tan sols assumiran 2.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els familiars de la dona ferida de gravetat diumenge al migdia en sortir disparada del Tobotronc de Naturlandia van presentar ahir al matí una denúncia a la policia contra l’empresa. Un dels fills de la víctima, Josep Rodríguez, va comunicar que la decisió de posar-la “es va prendre després de llegir el comunicat” del parc lúdic. Els familiars manifesten que moments després de l’accident, els directius van assegurar que “es comprometien a pagar les costes hospitalàries”, però la suma total podria tenir un cost superior als 10.000 euros, dels quals l’empresa tan sols es compromet a pagar 2.000, segons la família. Rodríguez va destacar que en la mateixa conversa es va demanar als responsables del centre lauredià que “s’asseguressin que no tornés a passar”.

D’altra banda, van afirmar que va ser “com una clatellada” llegir el comunicat de Naturlandia des del qual “es dona a entendre que és la meva mare qui es treu el cinturó”. Rodríguez va manifestar que “qui conegui ma mare sap que ella mai faria una cosa així”. En el comunicat que va emetre Naturlandia, l’empresa afirmava que “s’han seguit tots els protocols de seguretat en la col·locació dels cinturons”, un fet que contradiu la versió dels familiars, que van reiterar que la seva mare “dona per bo el cinturó de davant”, ja que “no hi ha cap senyalització que indiqui que el cinturó bo és el de darrere”.

Les circumstàncies

L’accident es va produir diumenge pels volts de les dues del migdia. La dona, de 54 anys i origi-nària de Sabadell, va sortir disparada en el cinquè revolt i va xocar contra un mur de seguretat. Segons relata la família, entre els membres del parc hi havia una infermera canària que va fer-li uns primers auxilis. “La infermera li va mirar les constants vitals i veu que estigui bé neurològicament”. Rodríguez va explicar que va ser el seu germà qui va baixar la vagoneta, on hi havia una neboda de la víctima, fins a baix i va avisar el parc de l’accident, “fins que ell no baixa a frenar l’atracció, ningú s’atura per atendre l’accident”.

Els familiars van destacar que el telèfon d’emergència que apareixia a l’entrada “no responia ningú”, de fet, van confirmar que va ser la infermera canària qui va “trucar al 112” i que el personal del parc que va arribar inicialment al lloc de l’accident “no tenia coneixements de primers auxilis”. Rodríguez va afegir que “si no arriba a haver-hi la infermera per fer els primers auxilis, no sé què hauria passat”. Un cop van arribar els bombers, van decidir fer un salvament amb helicòpter i utilitzar el servei de rescat de muntanya a causa de les dificultats del terreny on es trobava la víctima. Els antiincendis van realitzar la maniobra amb l’ajuda d’un servei mèdic i van traslladar la dona a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Va ser en el moment de l’evacuació quan els directius del parc van baixar a parlar amb la família, que també va ressaltar que “encara estem esperant que ens facin un truc per saber com està”. Els fills de la víctima consideren que “segur que amb les càmeres es veurà que no van fer cap comprovació de seguretat”.

Lenta recuperació

La dona va ingressar diumenge a la unitat de cures intensives de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb un traumatisme toràcic, múltiples fractures i un traumatisme cranial. Fonts del SAAS van assegurar ahir que la ferida “està estable amb una evolució correcta i sense complicacions”. A demanda de la família, va ser traslladada amb helicòpter a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, que és el seu hospital de referència. Els familiars de la víctima van confirmar que “té 8 costelles trencades, el pulmó perforat i una fractura a la cama”, segons van explicar al Diari, “ella estava molt espantada perquè no sabia si havia fet mal a la neboda”.

La policia continua amb la investigació dels fets. D’altra banda, ni el comú de Sant Julià ni Naturlandia no es van voler pronunciar.

CAMP TEM QUE ELS FETS DEL PARC AFECTIN AL TURISME

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va manifestar ahir que els fets de Naturlandia “no són una notícia positiva”. Camp va afirmar que els accidents al parc “sembla que es produeixen de tant en tant”, però va afegir que cal esperar a veure les causes de l’accident per “extreure’n conclusions”. Segons el ministre, el nombre d’accidents que hi ha hagut els darrers anys al parc és un indicatiu que “els procediments de control segurament s’hauran de reforçar”. El dirigent va manifestar que espera que “es prenguin mesures”, ja que aquest tipus de fets “repercuteixen sobre la imatge del parc” i en conseqüència “és una imatge negativa per als visitants”. Finalment, va afegir que cal controlar que la persona estigui ben lligada “abans que baixi. ”

La família de l'accidentada denuncia i critica el parc

tracking