Els comerciants del Pas destaquen el compliment de les normes d'oci

L’arribada d’un festival d’hivern posa a prova les mesures de la taula transversal

Els comerciants del Pas destaquen el compliment de les normes d'ociFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pas de la Casa va tastar durant aquest cap de setmana una onada de turisme belga que ha servit per posar a prova les mesures de la taula transversal de l’oci nocturn. L’anomenat Snow Break 2018, un festival d’esquí i música, va obrir les portes fa dos dies. Per uns 400 euros els usuaris d’aquest festival gaudeixen d’una setmana d’esquí, concerts amb DJ, activitats a la neu i altres celebracions. Segons el president de l’associació de comerciants Iniciativa Publicitària de Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, “de moment no hi ha hagut aldarulls”.

Carrié va destacar que es va reforçar la vigilància a molts llocs del recinte per evitar situacions de conflicte, “hi havia seguretat privada a les carpes, als pàrquings i també als lavabos”. També va destacar que a banda de la seguretat permanent, es va destinar un grup que anava “voltant per la parròquia per controlar els carrers”. Carrié va assenyalar el bon compliment de les mesures pactades a la taula transversal, que consistien a repartir fulletons als hotels i centres d’oci nocturns i posar més vigilants entre els joves per evitar situacions de conflicte, entre altres. El president d’Iniciativa Publicitària va confirmar que els joves porten una polsera identificativa de color i cada tonalitat té associada un responsable, que és la persona a qui avisen en cas d’incivisme o confrontaments. Finalment, Carrié va assegurar que els nivells de soroll “es van controlar en tot moment” al llarg del cap de setmana.

Route du soleil

L’operador belga encarregat d’organitzar l’esdeveniment s’anomena Route du Soleil. Segons informen en el seu portal web, les entrades per al festival de Pas de la Casa estan exhaurides. El passat dissabte van arribar els primers turistes, un grup d’uns 1.500 joves de procedència belga, i la setmana que ve en vindran 2.000 més, juntament amb un reduït grup d’holandesos.

tracking