TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Roig defensa el futur de Laurèdia en Comú

El conseller de Cultura confia que la confluència del 2015 pugui convertir-se en partit, tot i que ara mateix
DA se n’hagi distanciat

Roig defensa el futur de Laurèdia en ComúFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria i membre del comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, considera que el projecte de Laurèdia en Comú encara té recorregut per fer a la parròquia, i malgrat que a hores d’ara Demòcrates per Andorra (DA) n’hagi marcat distància, no descarta que la plataforma pugui convertir-se en partit per concórrer a les comunals de 2019. “És una fórmula totalment vàlida, almenys el meu posicionament és que el projecte ha funcionat i té futur”, sosté Josep Roig.

Josep Roig admet que “perquè els projectes funcionin ha d’haver-hi gent que es posi d’acord en una sèrie de punts bàsics”, però manté que “el que ens va vincular en la confluència de fa dos anys, els punts en què vam coincidir”, encara són vigents. Segons Roig, “tothom va coincidir el 2015 que Camprabassa no acabava de funcionar massa bé i que era un problema per a les finances comunals, i que feia falta una iniciativa de cota 900 per reactivar el centre del poble i els seus comerços”. Roig creu que “aquesta encara és una anàlisi compartida” pels membres de la majoria laurediana, i diu que “són punts clau que estem tirant endavant”.

L’actual conseller de Cultura recorda que la majoria de Sant Julià està “impulsant” un projecte que “ens vincula a tots amb el riu aquí a la parròquia, el ràfting”, i subratlla que també es treballa per millorar “la situació de les finances dins del comú i tota la situació allà a Camprabassa”. Roig evita parlar de tibantors entre membres de la majoria i el cònsol major, si bé manifesta que “si algú no ho veu de la mateixa manera, ho hauria de dir, jo en aquest cas estic satisfet amb el projecte”.

Josep Roig afirma que ell personalment se sent a gust amb la resta de consellers i que està molt satisfet amb la tasca que s’està fent al departament de Cultura, amb iniciatives que es vinculen a la gastronomia, com ara Mos&Teatre o Mos&Òpera. “Em sento còmode amb la gent amb qui comparteixo projecte al comú i em sento molt còmode amb el cònsol major, Josep Miquel Vila, que penso que està fent una bona feina i l’està tirant endavant”, diu. “Personalment, no hi veig més història que aquesta”, afegeix Roig. “Jo en aquest cas m’hi sento còmode, si no també ho diria”, apunta.

“Ens n’estem sortint”, diu Roig

“Com amb tot, sempre hi ha coses per polir, per resoldre. Els projectes mai són 100% perfectes, però penso que ens n’estem sortint”, conclou el conseller lauredià. Com a membre del comitè local a Sant Julià de Socialdemocràcia i Progrés, Josep Roig també posa en relleu que el plantejament de la formació sobre futurs pactes per a les comunals de l’any 2019 és favorable a acords amplis: “ho hem expressat diverses vegades a través de les rodes de premsa setmanals que fa el nostre conseller nacional, en Víctor Naudi, i penso que un pacte com Laurèdia en Comú és una fórmula totalment vàlida”.

Josep Roig entén, això sí, que “algú altre pugui dir el contrari”, però a hores d’ara, a dos anys vista abans de les eleccions comunals, confia que el projecte no s’acabi enterrant.

UNA ALTERNATIVA "PITJOR" PER AL DESVIAMENT

Josep Roig també s’ha expressat sobre la problemàtica viària que viu la parròquia en festius i dies de més trànsit, tot i que ha volgut deixar clar que ho feia com a membre del comitè local d’SDP i no en nom del comú. “No desvelo cap mena de cosa que no se sàpiga, qui hagi circulat per Sant Julià de Lòria en cap de setmana, sap que el poble queda col·lapsat”, lamenta. Roig fa referència així a les queixes dels treballadors del Punt de Trobada per les dificultats d’accés a la zona i a la segona fase del desviament que ha projectat Govern. “Qualsevol obra de millora que es pugui fer serà pitjor que la que Govern va presentar en el seu moment i que plantejava fer un segon túnel que anava bastant més pròxim a la duana”, exposa Roig.

tracking