Torres diu que el pla al Pas contra els borratxos donarà fruit en cinc anys

El cònsol sosté que els fulletons informatius i establir complicitat amb els operadors turístics són el primer pas, però que cal temps

Torres diu que el pla al Pas contra els borratxos donarà fruit en cinc anysP. M. A.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp creu que les mesures contra els aldarulls nocturns al Pas de la Casa tindran resultats en ferm “en cinc o sis anys”. El cònsol major encampadà, Jordi Torres, va afirmar ahir que “és un tema que no solucionarem ni en un ni en dos ni en tres anys, sinó que hem de començar a treballar perquè d’aquí a cinc o sis anys vegem els fruits de manera ferma i efectiva”.

Torres va posar en valor que aquest any s’han iniciat els primers passos amb el repartiment de fulletons informatius en allotjaments turístics, bars i discoteques, i la petició perquè els operadors turístics controlin els clients. Segons el cònsol major, s’haurà d’esperar “a final de temporada” per fer una primera valoració de les mesures “i de cara a l’any que ve n’anirem implementant”, però els resultats del projecte s’assoliran “a llarg de termini”.

Jordi Torres va avançar ahir que Govern ja ha enviat una carta als operadors turístics per demanar-los que posin un guia a cada grup per vigilar el seu comportament. “Es va tramitar una carta informant de la situació en la qual ens trobàvem per veure si ho veuen factible i, a partir d’aquí, començar a actuar”, va comentar Torres, que ahir era al Pas de la Casa amb motiu de la tradicional escudellada de Sant Antoni.

Torres admet incidents

“Hi ha incidents, no ens n’hem d’amagar”, va admetre el cònsol, que també va atribuir “que hi hagi algun altercat” a les característiques de la població, “que és un lloc a peu de pistes on la gent acostuma a sortir per passar-s’ho bé”. L’objectiu és aconseguir, però, que això sigui compatible amb la fi del soroll i els aldarulls. Sobre si els fulletons que han repartit tindran més o menys repercussió a l’hora de frenar els comportaments incívics, Torres va confiar que “a final de temporada” es pugui avaluar millor que ara. Malgrat que va advertir que encara queden dos períodes forts d’afluència de visitants, febrer i Setmana Santa, a final de març.

Pel que fa a l’incident amb el turista ebri que hauria caigut a la neu davant d’agents de circulació sense que aparentment el socor­reguessin, Jordi Torres va recordar que el comú és en espera que es resolgui la investigació policial abans de prendre cap decisió. “Hem d’esperar que es conclogui la investigació policial i sobre la base del que ens digui la investigació policial anirem actuant”, va assenyalar el cònsol. “De moment, hem obert tot el tema de l’expedient, però des que vam saber que la policia havia iniciat tot el procediment d’investigació vam decidir esperar-ne les conclusions”, va dir Torres. El succés va passar a principi de mes i va ser gravat per una càmera de seguretat d’un establiment privat.

Mesures com el reforç de policies (que ja s’incrementa les nits d’hivern) i sancions, tot i haver-se estudiat a la taula transversal de l’oci nocturn del Pas, no s’aplicaran aquesta temporada.

MÉS ACCIONS D'EMBELLIMENT AL POBLE

El cònsol major d’Encamp va explicar ahir que el 2018 el comú iniciarà accions de millora a l’entorn de l’església de Sant Pere i al car­rer de Sant Jordi del Pas de la Casa. A més, va recordar que es construirà l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) i tirarà endavant la nova escola bressol. El cònsol va posar en relleu que el pla global vol fer del Pas un poble “atractiu i sostenible per al medi ambient”. Així, va recordar que Govern ha actuat al passeig del riu Arieja, una “zona que estava més abandonada”, i que l’executiu s’ha compromès a engegar el projecte d’arranjament de l’avinguda del Consell General i la zona fronterera amb França. D’altra banda, el cònsol major va admetre que el pla d’idees inicial a llarg termini preveia inversions per valor de 40 milions d’euros, però “hem de ser realistes i prioritzar, millorar l’entorn urbà és una de les prioritats”, va afirmar Jordi Torres, que va dir que creu que “a final de mandat” s’haurà aconseguit “canviar-li la cara” al poble.

SIS-CENTES RACIONS D'ESCUDELLA SOTA UNA INTENSA PLUJA

El Pas de la Casa va celebrar ahir l’escudellada de Sant Antoni amb el repartiment de 600 racions sota una intensa pluja, que no va impedir que es complís la tradició. L’antiga caseta de turisme va servir de refugi on repartir la carn que acompanyava la sopa, d’una menja que s’havia començat a preparar de matinada i que va atraure molts turistes curiosos.

tracking