reportatge

Jornada d'escudelles arreu del país amb cues a la capital

El bon temps va acompanyar les escudelles arreu del país. Les cues es van fer paleses a la capital, la Massana i Escaldes, que també va celebrar el 40è aniversari de la parròquia.

Jornada d'escudelles arreu del país

Creat:

Actualitzat:

Panxes plenes i escudellaires satisfets en una multitudinària jornada de Sant Antoni a Andor­ra la Vella. Acompanyats pel bon temps, els ciutadans van fer fins a trenta minuts de cua per aconseguir una de les 4.500 racions que es van repartir ahir. La 49a edició d’aquesta jornada va portar cares noves, com la d’en José Antonio, un valencià instal·lat a la capital que va provar l’escudella per primera vegada: “M’han explicat que el dia de Sant Antoni és tradició i que s’ha de venir! A veure si m’agrada el plat!” De cares desconegudes a repetidors, la Carme va assegurar que fa 10 anys que marca la cita gastronòmica al calendari: “L’any passat vam passar molt fred i ens vam emportar l’escudella! Avui ens la mengem aquí i repetirem!” Parlant de tradició és difícil no mencionar en Teo. Aquest escudellaire fa 27 anys que remena les olles el dia de Sant Antoni: “La tradició la van començar a l’avinguda Meritxell fa gairebé 50 anys i és un goig veure com es transmet.”

A Escaldes la jornada va portar dues celebracions: el 40è aniversari de la parròquia i la 35a edició de l’escudella de l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls, un fet que es va commemorar en el dibuix del plat de ceràmica que es va vendre per poder menjar la ració d’escudella. Personalitats polítiques com el cap de Govern, Toni Martí, o el síndic general, Vicenç Mateu, no es van perdre la celebració, on es van repartir unes 2.000 racions. A la Massana, la festa va començar amb una missa a la capella de Sant Antoni de la Grella. Posteriorment, una dotzena de cuiners es van sumar a un equip de voluntaris per omplir gairebé 1.400 plats, un fet que el cònsol major, David Baró, va titllar d’“èxit“. A Ordino, la gent gran de la parròquia es va desplaçar fins a la casa pairal per gaudir del tradicional àpat.

Jornada d'escudelles arreu del país amb cues a la capital

Jornada d'escudelles arreu del país amb cues a la capital

tracking