El Constitucional obliga a indemnitzar Sansa

La cònsol major diu que acaten la resolució i que pagaran però insisteix que la decisió no és justa i que va contra el principi de la Funció Pública

El Constitucional obliga a indemnitzar SansaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella haurà de pagar una indemnització de 39.000 euros bruts a l’exdirector de Comunicació, Manel Sansa, després que el Tribunal Constitucional (TC) no hagi admès a tràmit el recurs de la corporació.

Una condemna del Tribunal Superior va establir a l’abril que s’havia de pagar a Sansa aquesta quantitat per acomiadament improcedent d’acord amb l’article 98 del Codi de relacions laborals, però el comú hi va interposar un recurs que finalment no ha prosperat. La cònsol major, Conxita Marsol, va dir ahir que acataran i que, per tant, es “pagarà el que toca pagar”, malgrat que va refermar-se que “continuem pensant que no és normal que persones contractades a dit siguin objecte d’una indemnització”.

“No anirem més lluny, no anirem a Europa, només faltaria”, va etzibar Marsol, que va insistir que la decisió “no és justa” perquè “tots els funcionaris van per edicte i aquestes persones van ser contractades a dit”. L’obligatorietat d’indemnitzar-lo, segons Marsol, va en contra el principi de la Funció Pública. “Tots els llocs de Funció Pública són per edicte públic”, hi va afegir.

La màxima representant de la capital va avançar que, després d’aquesta decisió del Tribunal Constitucional, el comú ja no recorrerà contra la sentència del Superior en el cas de l’acomiadament, també considerat improcedent, de l’excap del gabinet jurídic Raquel Beatriz Bernabé.

Marsol va situar la responsabilitat de tot plegat en l’acció de la majoria comunal que va posar en el càrrec Sansa i Bernabé. “Es van fer coses malament, la corporació va nomenar persones que no havien entrat per edicte com a directores”, va recordar. “En aquest cas els van nomenar ells, nosaltres ens els havíem de quedar i no hi estem d’acord, però pagarem”, va comentar Conxita Marsol durant la celebració de l’escudellada de Sant Antoni a la capital.

En el cas de Manel Sansa, el Tribunal Constitucional resol que no admet a tràmit “el recurs d’empara, presentat per la representació processal del comú d’Andorra la Vella contra la sentència del 26 d’abril del 2017 i contra l’aute del 29 de juny del mateix any, per la manca de contingut constitucional”.

Menys que la pretenSió inicial

Marsol va recordar ahir que el Superior només havia estimat parcialment la petició de Sansa, ja que en realitat demanava uns 70.000 euros en concepte de preavís i d’indemnització. “Finalment ha quedat en uns 30.000 euros”, va valorar la cònsol major de la capital. La resolució del TC va fer-se pública ahir a través del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). La sentència del Superior fixava que Sansa com a director de comunicació era un empleat més, tot i haver entrat com a personal de relació especial.

CARRIL DOBLE PER A MERITXELL

L’avinguda Meritxell mantindrà els dos carrils amb dos sentits de circulació a la seva part alta. El comú d’Andorra la Vella ho aprovarà avui en la sessió de consell de comú. Tanmateix, segons fonts consultades pel Diari, la corporació de la capital ha tingut presents totes les opcions durant l’estudi per reformar l’avinguda, fins que finalment s’ha decantat per realitzar les obres sense alterar els car­rils que té actualment. El perquè de la decisió del comú respon a la xarxa viària de la parròquia, “que no permetia fer un carril de circulació única”.

FUNCIONARIS AMB SEGONA FEINA

La Batllia ha resolt que el comú de la capital no té dret a rebre informació de la CASS sobre si algun dels seus empleats té una segona feina. Segons Marsol, “ara s’ha fet un recurs al Superior, creiem que hi tenim dret, però el Tribunal de Batlles considera que és una qüestió de confidencialitat, que és feina dels directors saber si les persones treballen a d’altres llocs”.

tracking