Andorra la Vella

El comú diu que hi ha un únic afectat a l'avinguda Tarragona

El consistori considera que el propietari de la terrassa que s’ha de retirar, en tenir una autorització “a precari”, sabia que en cas de necessitat l’hauria de treure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella assegura que es va reunir dilluns a la tarda amb tres comerciants de l’avinguda Tarragona que “van sortir-ne contents” i consideren que “l’únic afectat per aquestes obres” és el propietari de la ter­rassa del bar Brotzeit Tarragona, que ha fet una inversió de 20.000 euros per a aquesta. Però tot i això creuen que en tenir una “autorització a precari” era coneixedor que en cas de necessitat hauria de retirar-la i asseguren que n’estava verbalment informat de tot des de l’estiu. Finalment, afegeixen que els comerciants “eren coneixedors de l’inici de les obres” i que “s’habilitaran zones de rotació als carrers pròxims per poder fer encàrrecs breus”. Els treballs, iniciats dilluns, suposen la construcció d’una mitjana de gespa de 400 metres entre les rotondes dels Marginets i Prada Casadet, i un carril bici a la voravia en sentit nord que obliga a traslladar les zones de càrrega i descàrrega, un fet que ha generat malestar entre els venedors del carrer, que han manifestat manca d’informació per part del comú.

Les reaccions

El conseller de Liberals Andorra, Víctor Pintos, va afirmar ahir en declaracions al Diari que “tot i que és cert que sempre hi haurà gent que no estarà d’acord [a fer obres], crec que l’actuació del comú és negativa”. Pintos considera que qualsevol tipus d’alteració “s’ha d’avisar perquè la gent estigui preparada”. El conseller va afegir que la “falta de sensibilitat de la majoria” ha suposat que no es tinguin en compte els “efectes col·laterals” i acusa la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) de falta de comunicació, “ni valoren ni comparteixen amb nosaltres aquestes actuacions, ens les trobem sempre al consell del comú”. Segons Pintos, les queixes de falta d’informació “són totalment legítimes”, per tant, davant una situació de malestar “s’ha de poder planificar i s’han de buscar solucions”, va dir. La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Lídia Samarra, es va sumar a les crítiques afegint que “potser calia parlar abans amb tots els comerciants, ja que, ara està tot fet i beneït”.

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi i el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, s’han sumat a les crítiques. Des de SDP consideren que no és el millor moment per realitzar aquestes obres, ja que es construeixen de manera paral·lela en el temps amb les del carrer Santa Anna a Escaldes-Engordany. Segons Miralles, les obres “coincideixen amb un moment de màxima afluència d’esquiadors i d’autocars, i això ha provocat un col·lapse”. De fet, des de l’Agència de Mobilitat van confirmar que les obres van causar la retirada d’un carril de circulació en sentit nord durant tot el dia, un fet que va provocar diverses retencions al llarg de la jornada, especialment en les hores punta. Segons l’ens, la retirada del carril es va efectuar per tal que els obrers poguessin pintar l’espai corresponent a la mitjana central d’1,3 metres que ocuparà el centre de l’avinguda. Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i un cost de 167.000 euros.

El comú diu que hi ha un únic afectat a l'avinguda Tarragona

El comú diu que hi ha un únic afectat a l'avinguda Tarragona

tracking