El comú avança l'elaboració del pla especial per fer l'heliport nacional

Ja s’ha fet una reunió amb Govern per començar els treballs i s’està delimitant la superfície que afectarà els propietaris de Tresoles

El comú avança l'elaboració del pla especial per fer l'heliport nacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació encampadana i el Govern ja treballen en la redacció del pla especial que ha de servir per poder construir l’heliport nacional a la parcel·la de Tresoles. Segons va explicar el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, ja s’ha fet una reunió entre les dues institucions per començar a analitzar el pla especial, encara que “fins que no hi hagi els informes definitius no ens hi posarem a fons”, va dir. La Llei del sol estipula que el comú és qui l’ha de fer, però com que l’estudi de vialitat, imprescindible per elaborar un pla especial, l’havia realitzat l’executiu, van decidir seguir treballant de manera conjunta. “Govern el va encarregar i ja està enllestit, així que era millor seguir junts. Ara només queden els de viabilitat econòmica i l’aeronàutic, i segons tinc entès els dos estaran llestos en breu. Hem entrat ja a la fase final”, es congratulava el cònsol, que insistia que era necessari elaborar aquest pla especial perquè el sol on es construirà està tipificat com a urbanitzable consolidat i “així ho estableix el reglament”.

Torres també va comentar que ja estan calculant exactament qui­na part del terreny afectarà els propietaris de la zona, per poder fer un repartiment igualitari entre tots ells. “Ja s’estan fent els estudis necessaris per saber quants metres quadrats es necessitaran de cada parcel·la i després es pugui fer la cessió de terreny al comú”, va explicar. Les parcel·les de Tresoles, per si soles no tenen prou espai com per fer-hi l’heliport nacional, que ocuparà més superfície de la que quedarà lliure amb la cessió del 10%, així que la corporació ja es va comprometre a cedir terreny comunal per fer-lo possible.

La feina que s’està avançant quedaria en paper mullat si els informes aeronàutics fossin desfavorables, cosa que Torres creu que no passarà. “Hi ha una primera estimació que avalaven la localització però sí que és cert que d’ells depèn absolutament la viabilitat del projecte”, va indicar.

El cònsol major també va comentar que els agents de circulació del Pas implicats en l’afer de l’home ebri ja han declarat davant la policia i que fins que aquests no tanquin la investigació no prendran cap mesura contra els agents. “Esperem a veure què diu i aleshores decidirem com actuem, mentrestant no prendrem mesures restrictives contra ells perquè no prejutgem la seva conducta”, va dir. També va demanar deixar treballar fins a final de temporada la taula de l’oci nocturn, que té l’objectiu “de canviar els hàbits de diversió dels turistes al Pas i volem donar continuïtat a la feina feta”.

ENTREGAT L'INFORME SOBRE CONCÒRDIA

Saetde ja ha entregat als serveis jurídics del comú l’esbor­rany de l’informe que entrarà a tràmit per reclamar l’explotació dels terrenys de Concòrdia. Tor­res va indicar que esperaran la seva anàlisi per fer la valoració final, però han redactat una documentació per palesar que la corporació no hi està d’acord i podrien acabar portant la societat als tribunals perquè sigui la justícia qui tingui l’última paraula. Des del comú s’havia instat Joan Viladomat a fer la demanda conjunta amb ells per així assegurar-se una entesa, però no va ser així i l’acord d’intencions segueix en l’aire.

tracking