Sant Julià

Apapma no ha rebut resposta de la denúncia per la mort de l'os

L’entitat trasllada al seu advocat la petició perquè segueixi la qüestió

Apapma no ha rebut resposta de la denúncia per la mort de l'os

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma), Carles Iriarte, va explicar ahir al Diari que encara no han rebut cap resposta a la denúncia per la mort de l’os de Naturlandia que van presentar a la policia a l’agost. Els ecologistes han traslladat al seu advocat la qüestió perquè en faci el seguiment de “com està i com avança”, segons van acordar en una assemblea que va fer-se abans de festes.

Apapma va presentar davant la policia, fa més de quatre mesos, la denúncia contra els responsables directes i subsidiaris del parc d’animals i contra els propietaris de Naturlandia (el comú de Sant Julià de Lòria) per la mort de l’os Torb el 14 de juny passat pels trets d’un dels treballadors de la instal·lació. “De si hi ha hagut seguiment de la denúncia, encara no en sabem res”, va afirmar Iriarte, que va dir que els ecologistes demanaven el tancament immediat i provisional del parc fins que “s’esbrini com l’os va poder fugir, per evitar noves situacions de risc per als animals, els empleats i els visitants”, va recordar Iriarte.

La plataforma de Soldeu

Carles Iriarte també va assegurar ahir que Apapma no comparteix que Govern hagi declarat d’interès nacional la plataforma esquiable de Soldeu, sense que el país disposi d’una llei sobre impacte mediambiental. Iriarte va posar en relleu que fa anys que l’entitat recorda que cal una llei d’impacte mediambiental i de protecció de la natura i “no ha estat la prioritat de cap Govern”. El president d’Apapma va dir que estaran pendents de les obres.

tracking