El Palau de Gel tanca el 2017 amb un creixement econòmic del 2,5%

La instal·lació canillenca consolida la seva economia i aconsegueix incrementar en un 2% el nombre de visitants, sobretot a l’estiu

El Palau de Gel tanca el 2017 amb un creixement econòmic del 2,5%Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any més el Palau de Gel, a Canillo, segueix millorant les dades, tant de freqüentació com de facturació, i va tancar el 2017 amb un creixement en els ingressos del 2,5% i un 2% més de visitants respecte a l’any anterior, segons va informar el director, Francesc Oriol. “Les xifres són molt bones, especialment les econòmiques, perquè veníem d’un any 2016 espectacular en què vam ser capaços de créixer un 10%. Teníem els nostres dubtes que les poguéssim igualar, però al final, encara hem anat un pas més enllà”, va dir Oriol, per després destacar que cada any depenen una mica menys de les arques comunals per mantenir-se. “La millor notícia és que som capaços d’incrementar la nostra capacitat d’atracció i això ens fa ser cada cop més autosuficients.” Per altra banda, les visites van experimentar un creixement, i encara que no va poder donar la dada exacta de quantes persones havien passat l’any passat per la instal·lació, sí que va afirmar que “superarem el 2%”, una situació que ve donada per l’augment de les estades esportives a l’estiu. “Les estem desenvolupant en els darrers anys i la veritat és que ens funcionen força bé i ajuden a mantenir l’activitat en uns mesos complicats”, va asseverar Oriol.

La política a seguir de cara al futur és la “d’intentar consolidar aquestes dades” i això passa per contenir la despesa. “Per mantenir aquest ritme necessitem seguir vigilant-la. Vam començar a fer-ho el 2013 i gràcies a això avui podem presentar aquests comptes d’explotació”, va dir Oriol.

Creixement constant

Les xifres econòmiques del Palau de Gel no han deixat de créixer els darrers anys, tot i la important despesa que li suposa al comú. L’objectiu prioritari ha estat augmentar la capacitat d’autofinançament i, com es va avançar fa poques setmanes, enguany ja arriba al 84%. “Ser autònoms ens dona tranquil·litat i seguretat, però també se la dona al comú. És això al que hem d’aspirar i creiem que estem fent bé les coses. Des de la corporació ens van felicitar per la feina feta i segur que si seguim així el Palau tindrà ben aviat una economia sanejada i expansiva.”

La instal·lació també ofereix els seus serveis per fer estades escolars i altres activitats de caràcter públic. Segons el director, aquesta “funció pública” que donen fa que creixi el dèficit però no ho veu com un problema, sinó com una situació amb la qual s’ha de conviure i augmentar la planificació per quadrar les xifres. “Sí que és cert que ens fa augmentar el dèficit, però en el fons és una acció que serveix tant a la parròquia com al país. La canalla fa estades esportives i també l’obrim als padrins per a diferents activitats, això fa que hàgim de planificar millor les estratègies econòmiques i, com s’ha demostrat els darrers anys, ho estem fent prou bé”, es va reivindicar. De fet, Oriol recorda com en els exercicis anteriors, la tendència sempre havia estat a l’alça, però va ser el 2016 quan el Palau va fer un salt endavant i va començar a consolidar la seva economia. “Entre el 2012 i el 2015 sempre estàvem amb un creixement moderat d’entre el 2% i el 3%, però va ser el 2016 quan vam trencar les barreres i vam tancar l’any amb unes xifres del 10%”. Finalment, Oriol va destacar que la instal·lació és completament autosuficient els primers quatre mesos de l’any, quan el temps acompanya les seves principals activitats.

tracking