L'estació d'autobusos tindrà al costat un pàrquing de 80 places

Les previsions de l’administració de la capital són que l’aparcament sigui aviat una realitat

L'estació d'autobusos tindrà al costat un pàrquing de 80 places

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els usuaris de l’Estació Nacional d’Autobusos disposaran a partir d’aquest any d’un nou aparcament de 80 places que els permetrà deixar el cotxe just al costat del terminal. Fonts del comú d’Andorra la Vella confirmen que s’està a punt de tancar un acord amb els propietaris d’un terreny adjacent. Justament en aquella zona es preveu construir un nou vial que comunicarà l’estació amb el carrer Prat de la Creu.

L’estació disposarà així d’un pàrquing els propers mesos, un fet que les empreses de transport que operen al terminal veuen amb bons ulls. El president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, comenta en aquest sentit que “tot i que hi ha d’altres aparcaments que no estaven gaire lluny de l’estació, aquesta és una solució benvinguda”. La demanda dels operadors per a un aparcament existia en el sentit d’afegir serveis progressivament a la terminal d’autobusos. “La primera prioritat era l’Estació Nacional, però hi apareixeran serveis complementaris de mica en mica. Per posar-ne el valor en solfa”, afirma Dallerès, que apunta que un dels serveis que encara hi falten és un petit espai “per fer-hi un snack o prendre alguna cosa”. El sector confia, però, que mancances d’aquest tipus es vagin resolent progressivament.

L’espai on el comú preveu que es pugui condicionar l’aparcament a hores d’ara s’ha començat a buidar. A l’acord hi falta, encara, la signatura, quelcom que la majoria al comú d’Andorra la Vella confia tancar aviat.

L’aparcament del costat de la terminal de busos complementarà el nou vial paral·lel al carrer Doctor Vilanova i l’ampliació que es farà del pàrquing del centre històric, amb espai per a 180 vehicles més. Tant el nou vial com aquestes noves places començaran a construir-se l’any vinent però no s’enllestiran fins al 2019. En canvi, l’espai d’estacionament al costat de l’estació estarà llest molt abans, aquest mateix any.

Accés directe a la terminal

Fonts del comú comenten que quan el terreny s’hagi habilitat, el nou aparcament tindrà accés directe a l’estació, fet que facilitarà el trànsit de passatgers. “Serà una millora per als usuaris de l’estació, els facilitarà l’arribada i serà més còmode”, reitera també Gabriel Dallerès.

En l’última sessió de comú de la capital, va aprovar-se per 268.000 euros la instal·lació de barreres a cinc aparcaments, una de les quals anirà precisament situada al nou espai d’estacionament del costat de l’Estació Nacional. Les altres quatre noves barreres es col·locaran a l’aparcament d’Enclar, del Cedre, de la Serradora, a la zona de la Plana de Santa Coloma, i de Bonavista.

Un cop signat l’acord amb els propietaris, els treballs per habilitar el terreny no seran complexos i podrà enllestir-se en poc temps, segons fonts del comú.

tracking