tradicions

Els Reis d'Orient repartiran il·lusió i fins a 10.000 quilos de caramels

Més de 500 persones prendran part en la multitudinària desfilada, que comptarà amb setze carrosses plenes d’animació i molta màgia

Els Reis d'Orient repartiran il·lusió i fins a 10.000 quilos de caramels

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més petits de casa viuran avui una de les jornades més especials amb l’arribada dels tres Reis d’Orient. Més de 500 persones prendran part en la comitiva de la tradicional gran cavalcada de les parròquies centrals, que sortirà a dos quarts de set de la tarda de davant del comú d’Andorra la Vella, a la plaça Príncep Benlloch. Ses Majestats repartiran durant el recorregut fins a 10.000 quilos de caramels, aptes per al consum de persones celíaques o intolerants a la lactosa. “Tot indica que el temps acompanyarà i milers de nens i nenes podran gaudir d’una nit pensada especialment per a ells”, diu Pedro Moreno, membre de la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany, que organitza la cavalcada conjuntament amb els comuns de la capital i Escaldes.

La cavalcada repetirà el mateix nombre de carrosses de l’any passat: setze. Les carrosses del Patge Reial i dels tres Reis seran custodiades per un cos especial format per soldats romans. Totes les altres seran animades, cadascuna amb una vintena de participants. Hi haurà un grup de capgrossos amb disfresses de personatges d’actualitat, acompanyats del Piolet, la Violeta i l’Andi, del Club Piolet. Moreno sosté que entre les sorpreses d’animació que es trobaran els més petits hi haurà, per exemple, un Mickey Mouse.

Un col·lectiu de 50 persones, entre membres de l’organització conjunta, responsables de car­rossa i acompanyants, completaran els efectius mobilitzats.

L’itinerari, un cop iniciat, recor­rerà l’avinguda Meritxell, l’avinguda Carlemany, l’avinguda Copríncep De Gaulle, l’avinguda del Pessebre, l’avinguda de les Escoles, el carrer del Parnal i el carrer del Prat Gran, per acabar a la plaça Coprínceps. El pas del mateix provocarà la desviació del trànsit. El pressupost de la cavalcada, segons la Unió Pro Turisme, se situa prop dels 20.000 euros, en la línia d’altres edicions, i la tarda s’espera multitudinària, tenint en compte el nombre de turistes que hi ha al país aquests dies i les bones previsions meteorològiques.

L’au fènix de Melcior

Una de les novetats d’enguany és l’estrena de la carrossa del Rei Melcior, realitzada per l’artista Arnau Orobitg, que s’ha inspirat en una au fènix a l’hora de crear l’estructura amb la qual el Rei Blanc farà l’itinerari. Pedro Moreno explica també que es recuperarà l’antiga parada, pregària i adoració al nen Jesús quan la comitiva passi per l’església de Sant Pere Màrtir.

ALTRES CAVALCADES

Canillo S’iniciarà a les sis de la tarda. Sortirà del pàrquing del telecabina i anirà fins a la plaça Prat del Riu. Hi haurà un castell de focs i xocolata.

Encamp A partir de les sis. Reis i cercavila acabaran itine­rari a la plaça dels Arínsols.

El Pas de la Casa Arriben en tot terreny i carrosses. A partir de les sis, descens de torxes a les pistes d’esquí.

uOrdino Els Reis seran a un quart de set a la casa pairal. A les set, a l’ACCO, els infants escenificaran Els Pastorets.

La Massana Els Tres Mags arribaran a la plaça de les Fontetes, després d’un itinera­ri pel centre comercial que haurà començat a les cinc.

Sant Julià Cavalcada pel cen­tre a partir de les sis. Repartiran 500 quilos de caramels.

tracking