Vila afirma que el ràfting no perjudicarà FEDA

El cònsol lauredià confia en la bona voluntat de l’empresa i destaca que el comú no pretén “espatllar els comptes” de l’elèctrica

Vila afirma que el ràfting no perjudicarà FEDAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Miquel Vila defensa la compatibilitat del negoci de FEDA amb el ràfting. El cònsol lauredià remarca que l’objectiu de l’empresa elèctrica “és guanyar cèntims i produir llum” i que el fet que pugui haver certa col·laboració amb el moviment d’aigua perquè el circuit de barques pugui funcionar no ha de representar-li cap perjudici. “La nostra vocació no és malmenar els comptes de FEDA, de cap manera. Què de ben segur hi haurà col·laboració? Hi haurà col·laboració, però això no ha de comportar pèrdues a FEDA perquè estem per arreglar coses a casa nostra, allò que puguem, no per espatllar les coses a casa dels altres”, emfatitza, alhora que rebutja que hagin tingut cap intenció de condicionar l’activitat de l’elèctrica. I respon que “si algú vol espatllar coses a casa dels altres que no ens busqui a nosaltres, no estem per espatllar, sinó per arreglar, i en aquest sentit no volem espatllar els comptes de FEDA però sí fer que el riu sigui una activitat i un lloc de passeig, un lloc de pesca, on la gent gaudeixi i també que hi hagi animacions”, en declaracions a la ràdio del Diari.

Vila insisteix que si algú ha considerat que el projecte lauredià, que espera que comenci a funcionar “a la primavera”, pugui perjudicar la parapública “ho sento, ho ha entès molt malament”, i assenyala que el que s’està fent “és adequar el projecte a la quantitat d’aigua que baixa i ho estem fent, està pràcticament acabat per adequar les barques a l’aigua que baixa”. El mandatari lauredià exposa que les converses s’han mantingut amb el Govern i no amb FEDA, i que “la coordinació hi ha estat i hi serà”. En aquest sentit apunta que espera que es faci com quan fan una obra, que diuen a l’hora que baixarà aigua “i es coordina, i entenc que FEDA tindrà la bona voluntat i el Govern tindrà la bona voluntat de coordinar, d’explicar, de dir, de posar-nos en marxa, però sempre preservant els comptes de FEDA”.

El cònsol precisa que el ràfting és una prova pilot “que surt d’una idea del ministre de Turisme, que és el primer que fa l’anàlisi per tirar-lo endavant, conjuntament amb tres comuns surt un informe i ens basem en aquell informe per donar-li continuïtat”. I argumenta que Sant Julià ha estat la parròquia que ha decidit apostar per l’activitat, perquè “té més aigua que els altres llocs i més necessitat de donar vida al centre del poble, també es veritat”, i reconeix que el comú que encapçala “es troba en unes circumstàncies diferents, i quan mira de fer aquesta prova pilot veurem si és viable o menys”. Recorda que l’informe que va elaborar Andorra Turisme “era positiu i l’anàlisi econòmic que hem fet nosaltres potser que ens doni cèntims, per tant pot ser positiu”.

Respecte al desenvolupament de les obres al riu per poder-hi adequar el circuit de ràfting, afirma que “està en marxa” i que arran dels treballs i per la situació que s’han trobat “hem decidit donar la cara al riu i netejar-lo”, i ressalta la quantitat de brutícia que se n’ha hagut de retirar, “fet que potser ens varia una mica el pressupost inicial, però el que no podem fer ara és deixar ferros al riu, el que hem de fer és treure’ls, ni els contenidors de bosses els podem deixar sabent que estan allà”. Vila conclou que el que s’ha de fer és arreglar-lo, “perquè si fins ara li hem donat l’esquena al riu ara li hem de donar la cara, i això ens pot donar vida”.

tracking