La despesa dels clients d'Arcalís augmenta un 10% al desembre

L’estació ha rebut més esquiadors que el mateix mes de l’any passat, malgrat el temor que hi havia per la situació política a Catalunya

La despesa dels clients d'Arcalís augmenta un 10% al desembreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La clientela d’Ordino-Arcalís ha incrementat en un 10% la despesa realitzada a l’estació d’esquí aquest desembre respecte al mateix mes de l’any passat. L’augment de la despesa també ha vingut acompanyat d’un increment dels esquiadors. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, que va parlar de l’estació després de la tradicional sessió del consell de comú dels Sants Innocents, no va poder precisar en quin percentatge ha pujat la clientela, però sí que va admetre que no s’esperaven aquests bons resultats en el que portem de temporada d’esquí.

Mortés va explicar que hi havia temor que la situació política al país veí del sud fes baixar l’arribada d’esquiadors catalans, que són els majoritaris a Arcalís. “La veritat és que està anant molt bé, s’ha augmentat els clients i a més a més ha pujat el consum per client i per tant podem dir que és un dels inicis de temporada més bons”, va dir el cònsol major, que va afegir que “vistos els problemes que tenim al país veí, sobretot pel que fa a Catalunya, ens pensàvem que hi hauria molta menys assistència de gent, i la veritat és que ens hem quedat sorpresos no només a nivell d’Arcalís, sinó de tot el país”. El consum, va aclarir, s’ha incrementat en restauració, lloguer de material i classes d’esquí.

El cònsol major també es va referir al concurs públic que té com un objectiu que un inversor privat passi a ser màxim accionista de Secnoa, la societat que gestiona l’estació i que té com a data límit per presentar ofertes el 22 de gener. Mortés va recordar que quatre empreses han retirat el plec de bases i va indicar que si tot va bé el contracte amb el guanyador podria estar tancat a l’abril. Es va mostrar confiat que el concurs no s’hagi de declarar desert i va deixar oberta la possibilitat de convocar-ne un de nou en cas que això passés.

També van parlar del concurs les conselleres de la minoria Sandra Tudó i Eva Choy, que van reiterar que la societat amb la qual van mantenir contactes l’any passat, Mountain Peak Developments, encara no ha confirmat si es presentarà a la licitació. Van explicar que potser aquesta societat s’alia amb Saetde, també interessada a invertir a Arcalís.

MÉS REUNIONS DE LES COMISSIONS

El consell de comú d’Ordino, com és habitual, va durar poc (vuit minuts) i va posar en relleu molt poca informació respecte el dia dia de la corporació. Les conselleres de la minoria liberal van afegir un punt al prim ordre del dia per demanar al cònsol major pel fet que algunes comissions no s’hagin reunit aquest any com a mínim un cop per trimestre com marca el reglament. Josep Àngel Mortés va admetre que algunes comissions, com la que tracta el cadastre, no havien complert la periodicitat establerta al no haver-se produït novetats al respecte. Tot i això, el cònsol va assegurar que prenien nota de la demanda de les conselleres de la minoria i que l’any que ve procuraran reunir les comissions com a mínim un cop cada trimestre “malgrat que no hi hagi cap tema per tractar”.

tracking