Demanda dels veïns del Tiffany's contra l'executiu per l'incendi

El col·lectiu d’afectats reclama a l’executiu que respongui per la suposada responsabilitat administrativa en el succeït el març del 2016

Demanda dels veïns del Tiffany's contra l'executiu per l'incendiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns que van resultar afectats per l’incendi que el març del 2015 va cremar bona part de l’edifici Tiffany’s de la Massana han decidit portar el cas a la justícia. És per això que han començat a presentar demandes on exigeixen que el Govern respongui per la responsabilitat administrativa que creuen que van tenir en el succeït. Les demandes es basen en el fet que la informació que tenien els residents era incompleta i el permís que va concedir el Govern no era el correcte. La Batllia ja ha admès a tràmit les demandes presentades per dos veïns contra les resolucions del Govern del 25 i 26 d’octubre de l’any passat on es desestimava la reclamació per responsabilitat administrativa de l’executiu en l’incendi del 29 de març del 2016.

Pancho Lizama, el president de la comunitat de 76 propietaris de l’edifici Tiffany’s, va explicar que fins a setze persones presentaran demandes contra el Govern en el marc d’un procés que va avisar que “anirà per a llarg”. Lizama va destacar que pels permisos que hi havia l’any de construcció del bloc de pisos, el 1976, “les normatives i els controls no eren suficients”. Per tant, tot i que “vivíem en un edifici antic però sempre sota normativa” els canvis que hi ha hagut al llarg dels anys han estat “bestials” perquè llavors “no estava tot legislat”, com per exemple la separació d’aigües o el teulat, que no estava aïllat i va ser el que va provocar que les flames es descontrolessin.

En aquest context, els advocats de les diferents asseguradores i dels propietaris han decidit presentar demandes per intentar recuperar una part del que han hagut de pagar en cobertures pels danys derivats del foc. Amb tot, es desconeix quin serà el recorregut de les diferents demandes, ja que en el seu moment ja es va determinar que l’incendi va ser causat per un origen desconegut i això complica les implicacions que hi hagin pogut tenir terceres parts.

La comunitat de propietaris de l’edifici preveu que el procés judicial s’allargui sine die, durant mesos o anys, segons va subratllar Lizama, ja que després que s’hagin admès a tràmit les primeres demandes i s’obtinguin resultats potser se n’interposaran de noves o se’n retiraran d’altres. Un altre aspecte destacat és que les accions judicials no podran tirar endavant fins que les obres de rehabilitació de l’edifici massanenc no hagin conclòs.

tracking