Un milió d'euros per a la nova estació de tractament d'aigua de Capesa

La companyia finançarà la infraestructura amb fons propis i no necessita l’ampliació de capital per part del comú

Un milió d'euros per a la nova estació de tractament d'aigua de CapesaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de gestió i tractament de l’aigua de la parròquia, Capesa, construirà una nova estació de tractament d’aigua potable (Etap) per substituir l’actual, “que se’ns està quedant velleta i està arribant al final de la seva vida útil”, va explicar el seu director general, Eduard López Mirmi. Aquesta infraestructura costarà un milió d’euros i estarà acabada el 2019. “És el nostre projecte estrella per al futur. La idea és construir-lo i finançar-lo en dos anys. El 2018 instal·larem la tecnologia, la maquinària i un sostre que cobreixi l’estació, i deixarem per al següent la caseta o edifici que l’abrigarà”, va avançar. El primer pas costaria uns 450.000 euros, mentre que el segon, 550.000 i encara no s’ha decidit si es farà un concurs nacional per adjudicar la redacció del projecte o s’adjudicarà directament perquè “sabem perfectament com el volem i les característiques que necessita l’edifici”, va comentar. El que sí que trauran a concurs nacional, serà la construcció del mateix.

Etiquetes:

Per fer front al pagament de la nova Etap, Capesa utilitzarà els fons propis de l’empresa aconseguits en part per les pòlisses de crèdit contractades el 2017 i que ja s’estan renegociant per mantenir-les el 2018. La companyia va presentar un business plan a les entitats bancàries amb les quals ja treballa, i segons li van dir no hi haurà problemes per renovar-les. Així, Capesa es defineix com “autosuficient” econòmicament, i per tant no necessitarà l’ampliació de capital que es va intentar dues vegades l’estiu passat.

En aquell moment, el consell d’administració va proposar celebrar una assemblea extraordinària per fer una ampliació de capital per valor d’1,3 milions d’euros, per pagar els dos dipòsits d’aigua nous que es van construir, i que havia de comprar el comú, que passaria a tenir més del 20% de les accions. Aquella operació no va tirar endavant perquè Mirmi no va poder reunir el consens del 51% dels accionistes per celebrar-la, i ell sempre la va defensar com “l’opció B per si ens fallaven les pòlisses, però com que no va ser així, no la vam necessitar, i ara menys que abans”, va dir.

Resposta a Vendrell

La consellera del PS+I d’Escaldes, Cèlia Vendrell, va votar en contra del pressupost del 2018 que va presentar la majoria “només perquè no està prevista una partida per a l’ampliació de capital de Capesa”. Mirmi va respondre dient que la voluntat de la socialdemòcrata “és que el comú tingui un 51% de la companyia, però si ho vol aconseguir, que prepari la cartera perquè amb 1,3 milions, amb prou feines arribaria al 25%”. El director general va defensar la gestió de la societat i va assegurar que per a ell “l’empresa privada millora l’eficiència de la pública perquè treballem amb un pressupost estricte. A més, aquí està prohibit fer política, cosa que sembla ser el que voldria fer”.

tracking