El comú aprova un pressupost de 13,2 milions i el 31% més d'inversió

La remodelació del parc del Prat del Colat i l’eixample d’un tram de la carretera d’Anyós figuren entre els projectes

El comú aprova un pressupost de 13,2 milions i el 31% més d'inversióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú de la Massana va aprovar ahir per unanimitat el pressupost de l’exercici de 2018 que se situa en els 13,2 milions d’euros, amb una inversió real de 2,5 milions d’euros. “El capítol d’inversions continua creixent, en aquest cas és un 31,67% més que l’any passat”, va explicar el cònsol major, David Baró.

Etiquetes:

Baró va posar sobre la taula que un dels principals projectes que es contemplen és la remodelació del parc del Prat del Colat, amb un import que vorejarà els 400.000 euros. També es preveu realitzar l’eixample d’un tram de la carretera d’Anyós per eliminar un punt negre, i la continuació de les obres d’ampliació de la carretera de l’Aldosa, a més de la renovació de diverses voravies. La partida destinada a parcs, jardins i àrees verdes suma, de fet, 477.000 euros, mentre que la de carreretes és de 457.000 euros. Els comptes també contemplen el pla d’embelliment, un nou aparcament i la vegetació de talús per mitigar l’impacte visual de les xarxes del poble de Pal.

1,5 milions en obres al subsòl

El cònsol major va anunciar que “al gener prendrem un altre acord que és fer créixer encara més la inversió, elevant-la fins als 4 milions d’euros”. Baró va explicar que això serà possible a través d’1,5 milions d’euros que provindran “de l’excedent de tresoreria” i que es destinaran a fer obres al subsòl: de xarxes d’aigua potable, col·lectors i de separativa. “Tot això sortirà de tresoreria, però també cal tenir en compte que a final d’any arribarà l’ingrés d’1,8 milions d’euros, corresponent a la congelació de les transferències dels comuns del 2017”, va dir Baró.

La majoria de la Massana no ha inclòs la transferència de Govern en el pressupost perquè considera que “és un ingrés addicional i extraordinari”. Baró va valorar que generarà “un superàvit que se n’anirà a tresoreria, permetrà afrontar inversions o cancel·lar endeutament a llarg termini”. En línies generals, David Baró va defensar que el pressupost segueix “les línies de contenció de la despesa corrent i la prudència a l’hora de valorar els ingressos”, amb un increment del 6,39% respecte a l’exercici anterior. La previsió d’endeutament està situada en 14,3 milions d’euros.

Creix la despesa de personal

El conseller a la minoria, Albert Esteve, va donar suport al pressupost, però no va estalviar una crítica a la despesa de personal, “que ha crescut un 3%, més un 3% l’any passat, uns 225.000 euros”, va dir. Esteve va demanar posar cura en “la sostenibilitat”. David Baró va defensar que hi ha hagut baixes i vacants i han calgut 3 contractacions a circulació.

Esteve també va sol·licitar que es trobés un ús a unes places d’aparcament de l’edifici Mikado i dos blocs d’Arinsal, propietat del comú a través de cessió de sòl.

CC NO ES PLANTEJA LA POLÍTICA NACIONAL

Baró va dir ahir que Ciutadans Compromesos (CC) no pensa, de moment, fer el pas a política nacional. “No he assistit a cap reunió en aquest sentit, estem centrats en la Massana”, va afirmar. “Ens mou la Massana”, va reiterar sobre la possibilitat d’una força que sorgís a Sant Julià. Els consellers generals massanencs Carles Naudi i Josep Majoral van assistir de públic al consell de comú.

El comú aprova un pressupost de 13,2 milions i el 31% més d'inversió

tracking