La corporació reformarà l'accés al telecabina perquè és “deficient”

El cònsol major va presentar un projecte de més d’un milió d’euros per millorar la principal porta a les pistes d’esquí

La corporació reformarà l'accés al telecabina perquè és “deficient”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú va aprovar l’edicte per fer el concurs de reforma i millora de l’accés al telecabina de Canillo des de la plaça Carlemany, ja que, segons va informar el cònsol major, Josep Mandicó, “ens hem adonat que presenta dificultats i sabem que no és àgil”. El president de la comissió d’obres, Rafel Casal, va anar més enllà i va titllar l’accés actual de “deficient”, i va dir que tenen informes “que ens diuen que perdem clients”. Per Casal, “si fem un bon projecte podrem créixer en usuaris i per això volem que Ensisa n’assumeixi una part. Encara no hem parlat de quin percentatge, però sembla que hi ha bona predisposició per la seva banda”, va dir, mentre que el cònsol va lamentar la situació perquè “a la parròquia tenim un públic familiar i estem intentant buscar la fórmula per facilitar-li l’entrada a les pistes”. El principal problema és que no hi ha un accés directe des de la plaça fins al telecabina. Només hi ha els ascensors que estan dins de l’edifici del comú, però s’hi accedeix des del pàrquing. “És molt complicat i va ser una mala idea fer-ho d’aquesta manera”, va finalitzar Casal.

El projecte de reforma es dividirà en dues fases. Tot just s’ha aprovat la licitació del concurs per fer la primera i s’espera una adjudicació ràpida, ja que “sabem com ho volem fer i traurem un concurs amb unes bases molt clares”, va dir Mandicó. Aquesta primera fase preveu l’ampliació de l’accés des de la planta baixa, els ascensors, el canvi a la zona de les taquilles i una nova senyalització. Això costaria la meitat dels 1,2 milions d’euros que preveuen que acabi costant, i només la redacció del projecte els suposarà un 5% d’aquesta xifra. La idea és que hauria d’estar acabat abans de la temporada d’hivern de l’any vinent.

Algunes de les reformes seran l’ampliació del passadís que dona entrada des de la plaça Carlemany fins als ascensors que pugen fins al telecabina. La voluntat del comú serà eixamplar-los més d’un metre i passar dels 2,40 actuals a uns 3,60. També es posarà una il·luminació més potent per guanyar visibilitat i s’embellirà d’alguna manera encara no concreta. A més, es millorarà la senyalització i l’enllumenat de l’aparcament en si i fins i tot s’instal·laran cartells informatius a la mateixa plaça Carlemany “per facilitar al màxim l’arribada de la gent”.

De l’última planta s’eliminaran les escales mecàniques i es taparà el forat per poder fer una gran sala on s’instal·laran les taquilles, una zona d’espera, un espai per deixar els esquís i “tot el que necessita Ensisa de cara a l’hivern, així que aquest és un dels motius pels quals els demanarem que en financin una part”, va manifestar el president de la comissió d’obres.

Aquesta fase s’acabaria entre l’octubre i el novembre i després arrencaria la segona, que ja planteja un objectiu més ambiciós, com és la reforma integral de l’edifici, però això sí que depèn de “les finances comunals, ja que implica estudiar què fer amb els serveis que integra”, va dir Mandicó. Ara mateix hi ha la guarderia i l’espai de joves, però la corporació vol mantenir certa distància entre els esquiadors i els joves.

tracking