La connexió esquiable entre Pal i Arinsal, repte futur del domini

El cònsol major va defensar que la unió amb pistes entre els dos sectors serà la “culminació” d’un gran projecte

La connexió esquiable entre Pal i Arinsal, repte futur del dominiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació d’esquí de Vallnord-Pal Arinsal va inaugurar ahir el que suposa un nou punt d’entrada “de qualitat” al domini i un modern espai d’atenció a l’esquiador amb servei de restauració, garatge, taller i zona de compra de forfets: l’edifici de serveis del coll de la Botella, de 1.600 metres quadrats, que ha costat fins a 2,3 milions d’euros. L’estrena va celebrar-se amb la vista posada al futur i és que el cònsol major de la Massana, David Baró, va assegurar que “el repte pels pròxims anys” és “la connexió esquiable entre Pal i Arinsal”, que arribaria a tocar de l’edifici, “com a culminació d’un gran projecte”.

Baró va considerar que aquesta fita es podrà materialitzar en els propers mandats “si l’equip comunal continua amb aquesta línia i segueix el que marca aquest pla estratègic aprovat per unanimitat entre la majoria i la minoria”. D’entrada, el cònsol va recordar que l’any que ve s’iniciarà la fase 2 del pla estratègic, “amb noves inversions a Arinsal i a Pal que ens han de permetre créixer en serveis, ampliar pistes i garantir la neu de cultiu a Arinsal”.

David Baró, que va tallar la cinta inaugural de l’edifici del coll de la Botella acompanyat del cap de Govern, Toni Martí, i del síndic general, Vicenç Mateu, va posar en valor l’edifici del coll de la Botella com una instal·lació pensada per “fer augmentar” el nombre d’esquiadors que opten per accedir a pistes per aquest sector. “El projecte d’estacions de muntanya d’Arinsal Pal (EMAP) mira endavant, amb un pla d’innovació sòlid”, va dir. El nou edifici, Baró va qualificar-lo “d’un projecte viu i fascinant, la inversió més destacada del pla estratègic”.

Baró va elogiar que la nova construcció “s’hagi aconseguit en un temps rècord” de sis mesos per estar operatiu durant el pont de la Puríssima, i va elogiar l’estació com “a pública” i “el 100% del poble de la Massana”.

Nova escola d’esquí i guarderia

Baró va considerar que “no és una càrrega, és una gran sort i és un tresor”, i va afegir que la zona creixerà en serveis l’any que ve, perquè el 2018 ja acollirà una escola d’esquí i en un futur també s’hi vol fer una guarderia.

Amb una important presència de polítics de l’àmbit nacional i de representants de la majoria de parròquies, així com d’excònsols de la Massana, la jornada inaugural va fer-se coincidint amb el 35è aniversari de l’obertura de l’estació de muntanya de Pal. L’edifici de serveis s’ha construït de manera que està “plenament integrat a la natura”, amb “elements nobles”, fusta i pedra, segons va detallar el mateix David Baró.

Toni Martí, que va explicar que marxava a París per participar avui a la Cimera mundial sobre el canvi climàtic, va valorar molt positivament que a Andorra es tirin endavant projectes com el del coll de la Botella. “Demostra que a Andorra quan es vol es pot”, va afirmar el cap de Govern.

El cònsol major de la Massana va manifestar que durant el pont de la Puríssima l’edifici ja ha estat obert i ha tingut una molt bona acollida de públic, que ha pogut accedir als tres restaurants de l’edifici, així com un nou emplaçament per a la contractació de les activitats d’aventura.

La connexió esquiable entre Pal i Arinsal, repte futur del domini

tracking