Màxima expectació entre els ordinencs per la farsa de l'ossa

Màxima expectació entre els ordinencs per la farsa de l'ossaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça Major d’Ordino va omplir-se ahir per reviure la matança de l’última ossa de la par­ròquia. L’expectació era plena, perquè feia 25 anys de l’última representació. Alguns dels actors eren els mateixos que els de fa un temps, com el que va vestir-se d’ossa, amb una careta autèntica, conservada de fa anys.

Des de l’organització van assegurar que hi ha jovent interessat a seguir la tradició. La llegenda de l’ossa data del 1875 i explica que uns dallaires treballaven les terres d’un senyor feudal quan va aparèixer l’ossa i la van matar. Pel que fa a l’amo, des de dalt del cavall controlava que els treballadors fessin la feina, mentre festejava.

La directora de l’espectacle, Pilar Capdevila, va mostrar-se “molt satisfeta” amb el resultat i l’acceptació del públic. Capdevila va dir que la idea és continuar i millorar el text, jugant amb les notícies de l’actualitat.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, també va valorar la recuperació de la farsa de l’ossa, que abans solien representar els pagesos per Sant Esteve.

tracking